İspanya'da Türkiye Gecesi (!)


NBA'den yaşamaya alışkın olduğumuz bu onur, bu gururu (!) futbol sahalarına taşıyan La Liga'da Arda Turan ile Mehmet Topal'ın karşılıklı oynamasını görmek hakikaten keyif. Geçen seneden Mesut, bu sene gelen Nuri ve Hamit'le Real tayfası Almanya gibi komple sporcu yetiştiren, yeteneğe gözünü kırpmadan yatırım yapan bir iklimin ürünü. Arda ile Mehmet'in La Liga'nın baş altı takımlarında karşılıklı oynaması bu yüzden daha önce deneyimlemediğimiz bir mücadeleydi, zevkti. Yarım saat de olsa...

Atletico, transfer sezonunun biraz da zorunluluktan aktif ekiplerinden biriydi. Geçen yıl en çok yaslandığı üç oyuncudan ikisi olan Sergio Agüero ile Diego Forlan'ı kaybettiler. Falcao, Diego, Arda gibi oyuncularla yeni bir hücum hattı oluşturmaya çalışıyorlar. 40 milyon avro ödedikleri Falcao mükemmel bir son vuruşçu ancak ona tek vuruş imkanı tanıyacak pozisyonları üretecek hıza henüz ulaşamadılar.

Takımın en eski hücumcusu Reyes aksarken son yarım saatte Falcao'nun arkasındaki dörtlü Arda-Diego-Reyes-Silvio hattı elinden geleni yaptı ama gol çıkmadı. Arda, birebir kaldığı pozisyonda vücudunu savunmacıyla topun arasına sokabilse muhtemelen Falcao'yu boş kaleye sokacaktı ama girdiği andan itibaren en çok iş yapan hücum oyuncusu olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Mendes-Bulut işbirliğiyle kapağı Atletico'ya attığı yazılıp çiziliyor Arda'nın lakin ne yolla olura olsun, şu Atletico'da fizik olarak hazır olduğunda banko 11 oyuncusu olacak, o kesin. Topla buluşur buluşmaz iki kişiyi pazara yollayan feyklerine İspanyol savunmacılar alışana kadar baya bir pozisyon çıkarır buralardan. İki tane sıkı pasının da değerlendirilemediğini not düşelim.

Büyük golcü Soldado'nun maçı 1-0'a getirmesinin ardından Arda'yı oyuna alarak oyunu karşı kaleye yığma yolunda hamlesini yapan Manzano'ya Emery'nin cevabı Mehmet Topal'dı. Santander maçının ardından kulübeye çekilmesine şaşmamak lazım ama Mehmet, basit oynaması ve rakibi bozma potansiyeliyle Emery'nin güvenilir elemanlarından birisi. Özellikle son 20 dakikada iki dörtlü hattı 10'ar metre arayla dizen ve adeta 1-0'a yatan Valencia'da işini yapanlardan biriydi. İki haftada altı puan yaptılar. Almeira'dan kaptıkları Piatti'yle Mata'nın gidişini de telafi etmiş görünüyorlar ve mütevazi imkanlarla sıkı iş çıkarmaya devam edecek gibiler.

Koskoca ligi Ardalı Atletico, Mehmetli Valencia seviyesine indirgememek lazım ama sanki damak tadımıza uygun birkaç baharatla daha güzel bir yemek yiyeceğiz bu sene. İyi oldu, iyi...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

yyyyyyyy dedi ki...

Ellerine sağlık abi yazdıklarına katılıyorum fakat ben Manzano'yu başarılı bulmuyorum hiç. Özellikle oyuncu seçimi yanlış, 13 milyona alınmış Arda'ya Adrian'ı tercih etmek ya Çerezo'nun işi (kendisi Arda'yı almak istemedi) ya da Manzano'nun İspanyol milliyetçiliği. Çünkü Adrian hiç bir şey yapamadı abi. Yani bu neyin dayatması? Sen Valencia ile oynuyorsun Diego'yu Arda'yı bekletiyosun. Adamlar girdi oyun canlandı hatta Reyes uyandı. Açıkçası takıp adapte de olsa Manzano yakında gider.
http://bostanciogludevran.wordpress.com/2011/09/11/gregoremio-manzano/

aks111 dedi ki...

Ben bekliyordum arda nın yedek kalmasını.bir kaç idmanla ilk maçına çıktı hazır değildi 30dk oynadı.sonra her zaman olduğu gibi bu adam hazır mı değil mi bakılmadan 180dk oynatıldı milli maçlarda.o biraz zorlamıştır arda yı o yüzden yine sonradan girdi diye düşünüyorum.Emery bu arada benitez den çok rotasyon yapıyor :D.Kaleciyi saymazsak santander maçında da ilk 11 başlayan sadece 4 oyuncu vardı.

Adsız dedi ki...

A.Madrid, Silvio gibi Sabri çakması bir adama ve bencil Mustafa Sarp tipli Juanfran'a ve ne oynadığı belli olmayan Reyes ile çok zorlanır.Şuan takıma bakınca Arda-Diego-Falcao üçlüsü dışında kaliteli diyebileceğim bir tane adam yok.Birde kalecilerini çok beğendim, Asenjo'dan çok çok daha iyi, 3 sene sonra De Gea gibi büyük bir takıma kapağı atar..

Bence Arda İspanya Liginde iş yapar, takım henüz Arda'yı benimsemiş değil.Top almakta zorlanıyor, bana Arda'dan pas almaya çalışan Elano'yu hatırlatıyor !

Mehmet Topal ise kendini çok geliştirmiş, özellikle top kendisindeyken oldukça soğukkanlı ve basit paslarla oynuyor.Bence isabetli şutlarını biraz daha fazla kullanmalı..

Dün zevkle ve gururla bir La Liga maçı izledik..

Related Posts with Thumbnails