Keirrison Nereye?

Brezilya'dan son yıllarda çıkan en potansiyelli 9 numara gözüyle bakılan Keirrison'un Barcelona transferi sonrası pek de hayal edildiği gibi geçmedi. Guardiola, 14 milyon avro bonservis ödeyip aldıkları Brezilyalıya Ibra da büyük sükseyle alınmışken önce bir Avrupa havası aldırıp sonra kadroya katmaya niyetlenmişti. Hesap ise çarşıya uymadı. Rivayete göre Fenerbahçe ve Galatasasaray'ın da yer aldığı birçok kulüp onu kiralamak için sıraya girmişken işi bitiren Benfica'da Cardozo-Saviola ikilisinin çılgın atması genç oyuncuyu dışarıda bıraktı. Aslında Portekiz kültürüyle ve genç oyunculara yaklaşımıyla onun tam da uyum sürecini atlatacağı yer olabilirdi ama onun yerine kabusun başlangıcı oldu. Devre arasında apar topar geri alınıp bu kez İtalya yolu gösterildi ama Fiorentina deneyimi de Benfica'dan farksız oldu. Son sezonu Santos'ta geçirip nispeten toparlasa da eski ışıltısı ve karizmasından uzak.

Keirrison üstün bitiriciliğiyle Barcelona'nın dahi gönlünü çalmayı başardı lakin edilgen bir golcü olması ve gittiği takımlarda sistemin merkezine konmaması onun adına büyük sıkıntı yarattı. Kendi pozisyonunu üreten, uçan kaçan bir forvet değil lakin o saf yeteneğinden bir şey yitirmediğini düşünüyorum. Santos'taki kirası bitti ve Barcelona'ya döndü. B takımla antrenmanlara çıkıyor ve muhtemelen bu kez bonservisiyle gönderilecek. Riskli bir seçim mi, belki evet ama işin sonunda jackpotu vurma olasılığı da göz ardı edilemez.

İşi dönüp dolaşıp Galatasaray'a bağlayacağım yine. Milan Baros ve Johan Elmander gibi bence kalburüstü bir rotasyona hem Baros'la değişmeli oynayabilecek, hem de gerektiğinde yedek kalabilecek bir ek olarak görmeyi isterim fakat Fatih Terim'in eli kuvvetliyken nispeten düşük profilli Keirrison'a yönelmesi yüzde bir ihtimal gibi bile gözükmüyor. Hangi takıma gideceğini merakla bekliyorum.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Bize gelmeyeceği kesin :)
Berbatov'lar, Drogba'lar, Forlan'lar dururken ne yapalım biz 22 yaşındaki potansiyelli genç oyuncu..
Olurmu öyle şey ?!

OguzhanKayiran dedi ki...

Bizim yöneticilerin bu oyuncuyla ilgilendiklerini sanmam Uğur.Yazı gerçekten güzel olmuş ama.Bende bekliyorum nereye transfer olacağını.

pclion dedi ki...

Sanırım Fatih hoca geçen seneki kötü gidişatta yabancıların daha çok payı olduğunu düşünüyor ki hiçbirine yeni yapıda tam anlamıyla güvenmek istemiyor. Milan Baros'u da birinci forvet olarak konumlamak yerine mümkün olduğunca iyi bir golcü almak niyetinde ama bence bu çok yanlış bir yaklaşım. Zaten elde Elmander gibi bir adam da varken daha düşük profilli, Baros'la değişmeli oynayabilecek, Nonda tipi bir golcü gerekli bence daha çok. Keirrison bu adam olabilirdi de bu çok farazi tabii, dümdüz hayal.

Tahminimce Keirrison Brezilya'ya döner, zaten yayın ihalesi sonrası çok iyi paralar ödemeye başladı onlar da...

OguzhanKayiran dedi ki...

Bize iyi bi golcü gelse şuan,Adebayor mesela kimi kesecek Terim?Baros mu,Elmander mi?Dediğin gibi değişimli oynayabilecek bi forvet daha yararlı olur bencede.Diğer türlü merak ediyorum kim kesik yiyecek diye.Bir de Eboue için fikirlerini merak ediyorum Uğur?

Eren Evren- Gezgin Avukat dedi ki...

Barcelona bu adamı verecek bile olsa, sözleşmesine madde ekler, parlarsa 1 milyon EUR fazlaya geri alırım der. O yüzden parlarsa elinizden gider, parlamazsa da paranız çar çur olup gider

Related Posts with Thumbnails