Galatasaray 2011/12: Parçalı, Sarı, Siyah...


Forma hususunda genelde fikirlerimi kendime saklamayı tercih ederim çünkü yeni trend olan "Alternatif forma" konusunda bir türlü açık fikirli olamam. Bir kulübün belirli olan iki ya da üç rengini kullanmamaktaki ısrarını her sene yeni bir renk uydurmakta göstermesi beni sinirlendirirdi genelde. Fakat bu renklerin yer yer bir sinerji yaratabildiğini Kewell Turuncusu'nda ve belki de tarihin en çok satılan forması olan Mor'da görünce "Herhalde aykırı olan" benim diye düşünmüşümdür.Kriterim sadelik ve ana renkler iken bu seneki tasarımların geçen seneyi aştığını söylemem gerek...

"Düz kırmızı ve düz sarı. Şu formaları ne zaman gönül rahatlığıyla giyebileceğiz acaba?"
"Önümüzdeki sene için de kırmızı detaylara sahip düz sarı bir forma görsek, Manchester United maçını yâd etsek ne güzel olur!"
"Galatasaray Store'un benden tam notu aldığı gün benim için Galatasaray'ı tanımlayan maç olan Manchester United karşısında giyilen sapsarı formayı kreasyona ekledikleri gün olacaktır."

Şu satırları farklı zaman dilimlerinde bloga yazmış birisi olarak beni en mutlu eden forma şüphesiz düz sarı! Nike çizgisi benim istediğim türden formalara daha uygun zira Adidas'ın üç çizgisi düz forma konseptini bozuyordu. Buna rağmen üstümden hâlâ çıkarmadığım, 2007/08'in beşinci forması olan ve sadece birkaç kez giyilen düz kırmızı benim için en özel formadır. Bu sene de gönül rahatlığıyla gidip alacağım ilk forma sarı olacak şüphesiz.

Parçalı konusundaki önce sarı, sonra kırmızı hassasiyetim sürmekle beraber bu seneki parçalıyı yakından görünce çok da rahatsız etmedi. Renk tonları iyi seçilmiş, kumaş ve arma kalitesi gibi noktalarda geçen seneki parçalıya net üstün. Orta şeritte hafiften belli olan dikiş şeridi haricinde fazla da bir değişiklik yok. Gelecek sezon yapılacak bir Metin Oktay parçalısıyla bu formanın notu da tam olur.

Benim ısınamadığım tek forma düz siyah. Zaten 2006/07 artık tiksinti verecek derecede giydiğimiz, onun yüzünden parçalıyı, sarıyı, kırmızıyı unuttuğumuz siyah formanın bende iyi çağrışımları yok ama taraftar geneli dışarıda da giyilebildiği için seviyor. Buna rağmen yandan kırmızı çizgiler bir forma tasarımından çok idman tişörtü tadında olmuş. Meraklısına gidecektir ama bu sene pas geçeceğim forma sanırım bu olacak.

Dün lansmanda olmanın da getirisiyle birkaç detay daha öğrenme şansım oldu. Onları da paylaşayım.

*Bu sezonki formaların tamamı Nike katalogundan seçilip uyarlanma. Gelecek sezon ise Kategori I takımlarda olduğu gibi Galatasaray'a özel tasarımlar yapılacak. 2012/13 sezonu tasarımları için çalışmalar ekim 2011'de başlıyor...

*Parçalı formaların fiyatlarının neden daha yüksek olduğu soruluyor genelde. Nike'ta iç saha yani 'home' formaları her takımda daha pahalı, alternatif formaların fiyatları ise daha düşük. Bu sebeple parçalı forma 99 TL.

*Formalar kadar önemli bir konu olan günlük giyimde cidden mükemmel ürünler var. Özellikle Arda'nın üzerinde gördüğümüz fermuarlı yakından süper. Yanılmıyorsam N98, Galatasaray'a uyarlanmış. Onların ne zaman çıkacağını ise öğrenmeye çalışacağım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Barış Çamur dedi ki...

Uğur öncelikle lansmandan izlenimler için teşekkürler, bir kaç hususta bilgilendirici olmuş, eline sağlık.

Günlük kullanımda giyilecek olan ürünler ve antreman ürünleri Ağustos ayının başından itibaren Galatasaray Store'larda olacak.

Sevgiler.

Umut dedi ki...

kaptan sarı forma stumpf ve falcolu dönemi getirdi akıllara bi an :( çok güzel olmuş çok beğendim. Ancak sarı formanın satışı yok şu an. Ekim deniyor ne kadar doğru bilmiyorum

Adsız dedi ki...

düz sarı forma şuan satışta degil ne zaman cıkacagına ve hangi fiyatdan satışa sunulacağına dair bilgin var mı? tesekkürler

pclion dedi ki...

Eyvallah Barış.

Umut, ben de lansmanda ekim diye duydum, zaten resmi sitede de öyle yazıyor dediler twitterdan, kontrol etmedim ama.

Adsız, ekimde çıkar, fiyatı ise siyahla aynı olur, 66 TL.

Adsız dedi ki...

http://gss.gs/ga
Genk ile aynı formaları giyeceğiz bu sene, kim bilir başka hangi takımlar aynı kalıbı kullanıyor.
Elit forma olaylarıda önümüzdeki sene gerçekleştirilecek galiba, zaten bu sene Avrupa'da da yokuz ne lazım bize elit forma...

müşkülpesent dedi ki...

düz siyah forma en son 2005-06 sezonunda giyildi, 06/07 de koyu forma olarak füme formamız vardı.

dr_serhan dedi ki...

2007/08'in beşinci forması demişsin uğur.Hangi forma o ya merak ettim bulamadım.Yoksa 2 sene önce çıkan cesaret formasını mı kastedip yanlış tarih mi attın :)

Adsız dedi ki...

ben yukarıda ki adsız :)
bugün storeda ki görevlinin söyledikleri:forma ekim civarı satısa sunulacak,geri dönüşümlü malzeme kullanılacak,elit kategoride ki formalarla aynı fiyattan satısa sunulacak(brezilya forması gibi) fiyatı da söylediğine göre 150-250 tl arası bi rakam olacakmış.

pclion dedi ki...

Serhan, en keyifle giydiğim formayı da karıştırmayayım bir zahmet :))

Forma şu: http://img52.yukle.tc/images/144news_manset_resim_pl_UmitKaran_Lincoln001.jpg

Adsız, geri dönüşümlü olması çok güzel de fiyatı da baya iyiymiş. Birçok kişinin hayal kırıklığına uğrayacağı kesin...

dr_serhan dedi ki...

espri olsun diye söylemiştim :)
formaları çok beğenmedim geçen seneki aslan figürlü daha iyidi gelen gideni aratır derlermiş.cesaret formasını çok sevdim bişe olur diye giymiyorum :D
4. forma ilerleyen zamanlarda gelecek mi acaba?

dnzbdr dedi ki...

150-250 tl arası forma mı var allaşkına adsız, ya yanlış bilgi vermişler ya da bunu yazarken havalardaymışsın :)

Siyah forma mümkünse heeç giyilmesin, antrenmanda da giyilmesin. Parçalıyla sarıyla gayet güzel idare edilir sanki.

Ama yine de un kurabiyesinden iyiler dimi :)

CaRtMaNtR dedi ki...

barcelona home forması bile 120 tl'den daha az fiyata satılıyordu. o nedenle sarı forma bana kalırsa en fazla parçalı gibi bir fiyata satılır.

siyah formayı dün satın aldım. gerek yakası gerek tarzı bakımından rahatlıkla dışarıda da kullanılabilecek bir forma olmuş.

yalnız bir nokta varki onu anlamıyorum. bu ürünlerin neden büyük bedenleri konusunda bu kadar tutucu olunur. az da olsa 3 hatta 4xl bedenler yapılsa elde kalmayacağı kesin.

Related Posts with Thumbnails