Öteki Burak Yılmaz

Spor Toto Süper Lig'i Trabzonspor'da kendini bulan Burak Yılmaz kavuradursun, onun aksine bir savunmacı olan Beşiktaşlı adaş ve soyadaşı da jenerasyonunun önemli yeteneklerinden biri olarak öne çıkmayı sürdürüyor. Coca-Cola U17 Akademi Ligi'nde pazartesi günü play-off finali vardı ve Fenerbahçe'yi 2-1'le geçen siyah-beyazlıların kaptanlığını 94 doğumlu Burak üstleniyordu. 17 yaşındaki stoper geçen ay Almanya'ya talihsiz bir biçimde elenen U17 Milli Takımı'nın da düzenli oyuncularından. Recep Akkemik ve Hakan Sayın'ın ayağından gelen gollerle kazanılan Akademi Ligi zaferi de onun kaldırdığı kupayla taçlandı.

Beşiktaş'a birçok konuda eleştiriyi hak ediyor belki ama nitelikli yetenekleri bulma konusunda bence Türkiye'nin en iyisi onlar. Sezar'ın hakkı Sezar'a misali. Mayıs ayında Elit Tur'da mücadele edecek Türkiye U19'un iki stoperi de Beşiktaş kökenli. A2 takımının kaptanı Furkan Şeker ile Çaykur Rizespor'da kiralık olarak forma giyen Sezer Özmen. Furkan'ın tandemdeki ekürisi, Mustafa Denizli'nin favorisi Atınç Nukan'ı da eklemek lazım. Burak Yılmaz'la beraber dört önemli yeteneği ileride değerlendirme şansı bulabilecek siyah-beyazlılar. Hangisi A takım düzeyine gelebilir, gelemez, bu tartışılır ama istikrarlı bir şekilde milli düzeyde boy gösteren savunmacılar yetiştirebilmek bence önemli kriter...

Kiralık Raporu: Ali Kuçik
Beşiktaş'tan sözü açmışken Bucaspor'da kiralık olarak forma giyen Ali'ye değinmeden olmaz. Devre arasında transferi gerçekleştiğinde "A2 Ligi'nin çok üstünde ama profesyonel tecrübe olarak da Beşiktaş'ın altında kalan isimlerden" demiştik. O aradaki boşluğu İzmir'de doldurmaya çalışıyor ve bunu da iyi yapıyor. Takımı küme düşme yolunda emin adımla ilerlese de 20 yaşındaki Ali, Süper Lig'e hazır olduğunu gösterdi. Mart ayından bu yana ligde iki, kupada bir, U21 milli maçında da bir olmak üzere toplam dört golü var. Haftasonu Karabük'e attığı gol ise enfesti. İstanbul altyapılarından ayrılıp ilk tecrübede tutunabilmek zordur. Ali'yi bu açıdan takdir etmek, gelişimini de yakından izlemek gerek.

Bülent Ünder'in özgüven yorumu
Galatasaray'da artık felaketler silsilesi şekilde geçen sezonda birkaç umut kırıntısı arayanlara darbe üstüne darbe geliyor her yerden. Bir diğeri de Trabzonspor mağlubiyeti sonrası konuşan geçici teknik direktör Bülent Ünder'den geldi. Mağlubiyetin ve sezonun faturasını kendi tabiriyle "Kolombiyalı futbolcu Pino"ya kestiği gibi A2 takımdaki gençlere de mesaj vermiş. "Aranızda oynayacak kapasitede adam var da ben mi oynatmıyorum?" diyor Ünder. Kulübede yanında oturanlardan birinin ilk kez bir Süper Lig maçında 18'e giren Cem Sultan değilmiş gibi...
Mustafa Sarp'ın olağanüstü oyununa vurgu yapan ve takımın özgüvenini yerine getirmek gerektiğini dile getiren Bülent hoca "özgüven" kelimesinin karşılığından pek haberdar değil galiba. Daha profesyonel olmadan Türkiye Ümit Milli Takımı'na seçilebilecek dört oyuncunun yanısıra kendi jenerasyonunun sayılı adamlarından Berkin Arslan gibi bir oyuncuyu barındıran takımdan tek oyuncu dahi "Süper Lig 14.sü"nde bir dakika süre alamayacaksa Galatasaray hiç uğraşmasın, Florya'yı kapatsın. Değerli arazi, bari satışından üç beş bir şey düşer, transfere kaynak ayrılır. Gerçi Ünder'e kalsa transfer değil Zapata, Sarp, Zan, Özbek gibi adamları kazanmak hedeflere erişmek için yeterli. Yersen...

Gol Kralı Cafercan Aksu
Galatasaray altyapısının efsane 87 jenerasyonunun yıldız ismi Cafercan Aksu, Gençlerbirliği'ne imza atmıştı biliyorsunuz. Gelecek sene kırmızı-siyahlı formaya giyecek olan 24 yaşındaki solak, Konya Torku Şekerspor formasıyla bu sezon 13 gole imza atmış durumda ve Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'taki krallık yarışında zirvede bulunuyor. PAF Ligi tarihinin en büyük oyuncularından biri olarak kabul edilen oyun kurucunun yeteneklerini sergilemesi için hâlâ geç değil. Aynı ligdeki Kırmızı Grup'taki kral ise Alanyaspor'un haziran 1989 doğumlu golcüsü Fatih Arat. Antalyaspor çıkışlı Fatih'in gol sayısı ise 17.

A2 Ligi Panorama
1. Grup (33.Hafta): Turgutluspor 69, Galatasaray 66, Beşiktaş 62, Kasımpaşa 60, Bursaspor 59.
Dardanel-Denizli: 0-0, Tavşanlı-Eskişehir: 1-3, Kartal-İstanbul BB: 6-0, Akhisar-Bursa: 3-0, Karşıyaka-Altay: 0-1, Manisa-Buca: 1-4, Turgutlu-Galatasaray: 2-1, Fenerbahçe-Beşiktaş: 0-0, MP Antalya-Kasımpaşa: 1-1, Bolu-Güngören: 0-1.
2. Grup (29.Hafta): Erciyesspor 59, Rizespor 54, Gençlerbirliği 53, Konyaspor 51, Kayserispor 48.
Trabzon-Rize: 0-1, Samsun-Ankaragücü: 0-1, Diyarbakır-Sivas: 0-1, Kayseri-Erciyes: 2-0, Gençlerbirliği-Ordu: 1-0, Gaziantep-Adana: 6-1, Mersin İY-Giresun: 1-1, Gaziantep BB-Konya: 0-0.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Cartalete dedi ki...

Öteki Burak Yılmaz'a dikkat çekmiş olman güzel :) Enterasan bir fiziği var, güçlü olmasına rağmen atletik; Puyol, Mexes model...

Bu hafta U18 takımının bölgesel kategoride şampiyonluk maçı var ve stoper eksikliği söz konusu. Muhtemelen Burak oraya çıkartılacak ve bir haftada iki kupa alacak.

Bu arada, geleceği olan Beşiktaşlı stoperler listesine Cankurt da eklenebilir...

rivaldo dedi ki...

Cankurtta Burakda milli takımın önemli oyuncularındandı.Hatta cankurt bildiğim 93 lülerin katıldığı avrupa şampiyonasında kadrodaydı.Ancak yazın Amerikadaki turnuva sonrası ikiside bir daha çağrılmadılar milli takıma.Genç milli takım kriterleri neye göre yapılıyor merak edşyorum.Mesela Atınç 93 lü olmasına rağmen u19 milli takımına çağırıldı.Ama ondan önce en son u16 da çağırılmış.Muhammedde ilk maçlarda çağırılmazken bir anda yıldızı oldu u16 ların.
Ben ciddi bir takipin olmadığını ve oyuncuların önplana çıktıklarında seçildiklerini düşünmeye başladım.

heroruno dedi ki...

PCLion güzel bir Galatasaray yazısı göreli uzun zaman oldu evet kötüyüz belki ama senin yazılarına devam etmemen dahada kötü yapıyo durumu...(Blogunu günlük ziyaret eden birisi olarak rica ediyorum. )

pclion dedi ki...

Hocam, teşekkür ederim öncelikle.

Blog yasağı da varken biraz soluklanmak istedim. Galatasaray yazıları da tekrardan öteye geçsin, bir anlam ifade etsin istiyorum çünkü, yazmak için yazmak olmaz.

Fakat kısa bir süre içinde günlük yazı okutacak düzeyde bir düzen oturtmaya çalışacağım tekrar. Onu söyleyebilirim. Tekrar teşekkür ederim, bir kişinin dahi olsa tekrar yazmamı istemesi benim için çok değerli.

Ayrıca blog dışında bir başka mecra da hazırlamaya çalışıyorum, yakında haber vereceğim onu da. Güzel bir iş :)

Related Posts with Thumbnails