Adam Olacak Çocuk

Geçen hafta şampiyon olan Fenerbahçe U-15 takımının kaptanı İbrahim Serdar Aydın'dan bahsetmiştim. Hafta içindeyse Nike Premier Cup'ın kura çekiminde kendisiyle röportaj yapma imkanı budum. Genç oyuncularla konuşurken onların biraz da çocuk olduğunu göz önünde bulundurmak durumundasınız ancak İbrahim Serdar hem konuşmasıyla, hem fikirleriyle beni yeteneklerinden daha çok etkiledi. Sanırım benim 15 yaşındaki halimle birisi böyle konuşsa bu kadar olgun cevaplar alamazdı! Futbola bağlılığının sadece yetenekli olması ya da bu ülkede popüler olmanın en kolay yolunun yeşil sahadan geçmesinden öte gerçek bir sevgiye dayandığını görmek güzel.

Tatlı 16'da şampiyon Bursa
16 yaş özellikle Amerikan kültüründe özeldir ve gençliğe adım atılan dönem olarak kabul edilir. Kabaca çevirisiyle 'Tatlı 16' dönemindeki gençler, her hafta bir başka finali yapılan Coca-Cola Akademi Ligi'nin U-16 kategorisinde final heyecanı yaşadı. Fenerbahçe, bu kategoride de final müsabakasına çıkarken, bu kez şampiyon olan taraf Bursaspor oldu. Orta sahadan aldığı pası doğru şekilde kontrol edip sol ayağıyla uzak köşeyi gören Furkan Kesikbaş, takımının ve finalin tek golünü kaydeden isimdi. İkinci devrede sarı-lacivertlilerin kontrolü ele aldığını ve önemli bir baskı kurduğunu da atlamamak lazım. Bursalı gençlerin şampiyonluğu 'Timsah Yürüyüşü' ile kutlaması ise hoş bir görüntüydü.

Burak Kaplan kadro dışı
Türkiye'de transfer dönemi yaklaşıyorken gözler özellikle Gaziantepsporlu Cenk Tosun'un çıkışının ardından gurbetçi piyasasına döndü. Köln'den Taner Yılmaz, Bayern'den Mehmet Ekici gibi isimler gündeme otururken, Türkiye Ümit Milli Takımı forması da giyen Burak Kaplan'dan ilginç bir haber geldi. Bundesliga II takımlarından Greather Fürth, Leverkusen'den kiraladığı Burak'ı teknik direktör Michael Büskens'le tartıştığı gerekçesiyle kadro dışı bıraktığını açıkladı. Dün Bild'e konuşan Burak ise aldığı sürelerle ilgili hocasıyla konuştuğunu, Leverkusen'de hiçbir zaman sorun yaratmayan bir oyuncu olduğunu söylemiş. Bu durum şüphesiz piyasasını etkileyecektir. Yetenekli bir kanat oyuncusu olan Burak'a Türkiye'den talip olacak bir ekip beklediğinden uygun bir fiyata bu transferi bitirebilir.

A2 Ligi Panorama
Geçen hafta 1.Grup'ta liderliği devralan Galatasaray, Güngören deplasmanından 5-1'le dönerek 73 puanla yerini sağlamlaştırdı. Goller Ahmet Kesim (2), İbrahim Selen, Berkin Arslan ve Caner Öztürk'ten. Turgutluspor'un da evinde Bucaspor'a 3-2 mağlup olmasıyla farkı üçe çıkaran sarı-kırmızılılar son üç maçının ikisini kazanması halinde Manisa ekibinin sonuçlarına bakmadan A2 Ligi finaline adını yazdıracak. 2.Grup'ta ise Erciyesspor ile Gençlerbirliği'nin çekişmesi sürüyor.
1.Grup (35.Hafta): Galatasaray 73, Turgutluspor 70, Beşiktaş 68, Kasımpaşa 63.
Bolu-Altay: 1-0, Turgutlu-Buca: 2-3, Karşıyaka-Kasımpaşa: 0-2, Manisa-Denizli: 0-5, MP Antalya-Eskişehir: 0-3, Dardanel-İstanbul BB: 1-3, Tavşanlı-Bursa: 1-0, Kartal-Fenerbahçe: 1-1, Güngören-Galatasaray: 1-5, Akhisar-Beşiktaş: 1-1.
2.Grup (31.Hafta): Erciyesspor 60, Gençlerbirliği 57, Rizespor 55, Konyaspor 52.
Kayseri-Giresun: 0-0, Gaziantep-Ankaragücü: 2-1, Trabzon-Sivas: 2-3, Samsun-Karabük: 0-1, Erciyes-Ordu: 0-0, Gençlerbirliği-Konya: 0-0, Mersin  İY-Adana: 1-0, Gaziantep BB-Rize: 3-1.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails