Kolombiyalı Futbolcu Pino

Bu utanmaz,  arlanmaz, önü açık pozisyonda kaleye şut atmaya cüret eden kifayetsiz arkadaşımız geçici yönetim ve teknik heyetimizin yüksek himayesiyle affedilmiş. Umarım aklı başına gelmiştir. Kolombiyalı olması hasebiyle anladığından şüpheliyim ama bu gavur tohumlarına böyle davranmayınca anlamıyorlar. Mustafa Sarp da sinkaflı girmişti, anlamamıştı mesela. Bunlardan ikisini Taksim'de sallandırmak da lazım ama yasalar izin vermiyor, şimdilik. Utanmadan para alan bu insanlara karşı tavır almak her Galatasaraylının ve Türk vatandaşının bir borcu aslında ama öte yandan Ünder önderliğinde getirilen bu af, yüce gönüllülüğün bir tezahürü.

Yani kısacası Trabzonspor maçında oyuna 70 küsürüncü dakikada girip büyük bölümü 10 kişi oynanan sürede yakalanan bir pozisyonu değerlendiremediği, ya da çok koşmadığı için sezonun suçlusu ilan edilen Pino'ya af gelmiş. Ben FM'de uyuz olunan adamlara yapıldığı gibi beş yıllık sözleşme imzalatıp A2 takımında oynatılacak zannetmiştim ama bu kez ileri gitmemişler. Koskoca sezonun faturasını +2 kontenjanı için alınmış bir yabancı oyuncuya kesmiş olmaktaki akıl almaz mantık hatası bir tek beni mi rahatsız etmişti bilmem ama bu saçmalığa son verilmesi önemli.

İyidir, kötüdür o tartışılır ama şu kadronun sorununun Pino olmadığını, hatta onun verimli bir kadro düzenin 10-15 maç oynayıp hatrı sayılır işler yapabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe deplasmanında gösterdiği performans bence tesadüf değildi. Bu kimlikte çok maç oynanmıyor Süper Lig'de ama Avrupa'ya gidilecek bir sezonda özellikle dış saha maçlarında tercih edilesi bir adam olabilirdi.

Son olarak yabancıların aldığı parayla bozmuş, haciz memuru kılıklı yorumcularımıza da bu adamın aldığı 600 bin avroyla takımın en az kazanan 5-10 adamından biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Pino'nun gidişi Galatasaray'da hiçbir şeyi düzeltmez. Gidişiyle birçok şeyin değişebileceği adamlar bu takımda belli...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Adem dedi ki...

Eline sağlık be Uğur! Galatasaray bu şekilde sadece sorunları halının altına süpürür. Ne yapsın şimdi bu adam? Türkçe bilse eminim Sabri gibi kameralara biraz ağlar, milletten rep kazanırdı. "Hatalıyız biz, bu hata bizim, biz, biz hata yaptık, hatalıyuız. Hata bizim." Sahada hiçbir halt yapama, saha dıında mikrofonlara bunları söyle, oh! Günah keçisi mi arıyorsun? Misimovic? - o gitti be! -Cana? Zor. Pino? -gadasını aldığım heh o!

M.Cagdas dedi ki...

Ahlaksiz futbolcular familyasindan bu da digerleri gibi (misimovic, elano, lincoln, keita, etc etc). Utanmadan gidip sut cekmis, halbuki M. Sarp gibi kaleciyle karsi karsiyayken geri pas yapmasi lazim. Sarp gibi, Servet gibi buyuklerine saygida kusur etmeyen, bayramlarda el open adamlar varken gitmisler ahlaksiz Kolombiyali almislar.

Garibim bi de surekli Twitter'da yaziyor "burda cok mutluyum gitmek istemiyorum" falan diye. Insua da boyle yazip duruyor, uzuluyorum valla. Gerci acaba o ne ahlaksizliklar yapiyor da biz daha ortaya cikaramadik.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Uğur,

Yardırmışsın! :D

Haklısın. Özelden gitmesi gereken futbolcuların isimlerini vermen mümkün mü?

Pino'nun ya da diğerlerinin saygısızlık yapmasına sebep olan yönetimin de suçu yok mudur? Hep futbolcular mı sıkıntı...

Sevgiler.

AtaKan dedi ki...

dediğin gibi yorumcular yabancı oyunculara takmış durumda.tamam onlardan bazıları çok para alıyorda yerlilerde karın tokluğuna oynamıyor.kaç tanesi aldığı paranın hakkını veriyor acaba.

Related Posts with Thumbnails