Galatasaray 1-1 Kayserispor || Özgüven

Öyle günler geçiriyor ki Galatasaray, her hareket, her tercih, hatta her pas artık bir turnusol kağıdı görevi görüyor. Ak koyun, kara koyun belli oluyor. Hocasından futbolcusuna, yönetimine kadar... Sahada bir şeyler yapmaya çalışanlarla top ayağımdan çıksın da mantığıyla, arkadaşının o topu almasının imkansız olduğunu bile bile atmayı tercih ettiren ruh hali, futbol takımının bugünlere düşmesinin sebebi. Yetersiz oğu yetersizler belki, evet ama bu da yetmezmiş gibi çoğu oyuncu artık futbol oynamaktan vazgeçmiş.

Bir oyuncunun ayağında top varken, hareket eden kişi sayısı ikiyi geçtiğinde zaten iki-üç pas yapılabiliyor ama bu anlar geçici bir istek duyulmasına bağlı ve bu futbolcu topluluğunun büyük bölümü bu yetisini kaybetmiş. Zaten Servet Çetin'in 10 saniye topu eveleyip geveleyip orta sahada rakibe pas atmasının başka mantıklı açıklaması yok. Halı sahada bu oyunu oynasa dayak yiyecek adam sayısı bir elin parmaklarından fazlaysa o takımın işi bitmiş, helvası çoktan kavrulmuş. Geçmiş olsun.

Galatasaray taraftarı şu kadrodan ümidini çoktan kesmiş olabilir ama romantik bir azınlık hâlâ gelecek sezona iki-üç yeni oyuncu kalır mı ümidiyle maçları takip etmeye çalışıyor. 29 haftada 37 puan alan takımda zaten istesek de ikiyi, üçü geçmeyecek bu oyuncular zaten çok şans buluyormuş gibi tam da bu kadroya yakışır hocayı arayıp bulmamız artık zurnanın zırt dediği yer. Şu takımın tek eksiğinin özgüven olduğunu zanneden, son üç senedir Galatasaray takımını bir kez bile izlediğinden şüphe duyduğum bu emanetçi hoca, o ufacık ümitleri de söndürmeye yeminli. Oynamak, kendini göstermek için kenarda görev bekleyen, olsa olsa gariban diyebileceğim gençler kısık ateşte ısınırken, yerlerine maçı kurtarmak için Çağlar Birinci abileri giriyor. 87.dakikada oyuna defansif bir sol bek alarak canlılık getirme fikrinin parlaklığı göz alırken oldukları yerde dona kalan Anıl ile Emre yavaş yavaş yerlerine dönüyor.

Artık Galatasaray'ın düzeleceği günü değil, dibi bulacağı günü beklemek gerek. İşte o gün Galatasaray adına yeni bir şeyler konuşabiliriz. Daha kötüsü yapılana dek en kötüsü bu...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Metehan dedi ki...

son söz çok güzel olmuş..

Mehmet ULUCAKLI dedi ki...

Yazık çok yazık.Umarım kendimize gelmemiz bir 5 sene sürmez çünkü zarar çok büyük çok derin.Sadece sahadakileri değil,Arda'yı değil altyapımızıda kaybediyoruz.Bu sezon,o çoçuklara forma şansı vermeyerek o emanetçi kendini teknik direktör sanan zat en büyük hiyaneti yapıyor. Maalesef kafasındaki fosfor seviyesi bu durumu idrak etmesini engelliyor.Her anlamda dibi gördük. Derler ya dibi gördük dipten sıçrayıp yükeseliriz umarım dip balçık değildir.....

heroruno dedi ki...

Üstat vallahi son bir kaç haftadır düşündüğüm her şeyi yazıya dökmüssün servet mustafa zan ve buna benzer oyuncuları biz biliyoruz zaten de orda bilmeğim birisi var bu mantıkta bir adamı Fatih Terim nasıl yıllarca yanında bulundurdu düşünüyorum çözemiyorum bırak taraftarı başkan adayları bile geniş çaplı operasyona gideceklerini ima ederken bu herif ne yapmaya çalışıyo... Ayrıca bir konuyada değinmek istiyorum tv de kımıl zararlısı bası yorumcular ortalığı karıştırmak için yaptıkları yeni bir ezbereden yorum var kadro yenileme operasyonunun çok maliyetli olucağı şahsi fikrim ve bildiğim kadarıyla hiçte öyle değil bu konuda bir yazı yazarak bizi biraz aydınlatsan iyi olucak.

AtaKan dedi ki...

umarım bizim gördüğümüz gerçekleri yeni gelecek yöneticilerde görüyordur.

Adsız dedi ki...

O değil de Tugay da bitti gözümde. Bülent Ünder gibi bir teknik direktörün altında bile sorumluluk alamaması mı yoksa alınan kararları destekliyor olma ihtimali mi daha kötü karar veremedim.

M.Cagdas dedi ki...

Zaten "Altyapida oynayabilecek oyuncu mu var da oynatayim" dedikten sonra bu cocuklari sahaya sursen de artik hayir gelecegini sanmiyorum. Belki daha da kotu olacak, adamlarin eli ayagina dolasacak. Guya Cuneyt'i getirdiler, onun da en ufak bi katkisi bu yonde gorunen o ki. Adam saniyorki iki mac fazla kazansa seneye bunu teknik direktor yapacaklar. Sonra bir de Galatasaray'a hizmetmis de bilmemneymis. Eksik olsun.

pclion dedi ki...

Bülent Ünder'in şu halini anlatmaya aklım yetmiyor, mavi ekran veriyorum. Ya biz iki yıldır farklı bir Galatasaray izliyoruz, ya da paralel evrenden Sarp, Barış gibi adamlarla Galatasaray Şamypionlar Ligi'ni aldı, biz vefasızlık ediyoruz. Çözemedim bu işi ben. Tek yapması gereken gelecek sezona kulübede güvenerek oturtabileceğimiz bir genç oyuncu kazandırmasıydı...

Related Posts with Thumbnails