Serdar Eylik Fenerbahçe'de (!)

"Galatasaray altyapısından yetişen ve Çağlar Birinci takasında bonservisi Denizlispor'a verilen Serdar Eylik, 4 milyon avro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu."

Bu metin elbette ki gerçekten değil, heyecana mahal yok lakin keşke yer yer keşke gerçek olsa dediğim konulardan birisidir şu. 87'lilerden başlayarak 91'lilere kadar Galatasaray altyapısının en bereketli olmasını beklediğimiz dönemde Arda sonrası hemen hemen hiçbir oyuncunun A takımda rol alamaması ya da fırsat bulamadan gönderilmesi Galatasaray'daki büyük bir organizasyon sorunundan ve plansızlıktan kaynaklanmakta. Üç sene sonra şu adamı A takıma alacağız, şu kadar süre vereceğiz şeklinde bir plan yok. Oyunculara yapılan yatırımların tamamı ani bir popülerlikten besleniyor. Bir altyapı oyuncusunun Galatasaray oyuncusuna dönüşebilmesi için Galatasaray'da oynaması gerektiğini atlıyoruz. Tüm bunlar tamam da eğer Galatasaray bu adamlara gereken değeri verememişse bir tanesi bile mi tersini, bu durumun yanlışlığını ispatlayamaz?

Mülayim Erdem'den Semih Kaya'ya kadar uzanan bu süreçte Galatasaray yönetimini, çoğu zaman Adnan Sezgin'i şımartan, Çağlar Birinci karşılığında bozuk para misali altyapı oyuncusu dağıtma şımarıklığını/kredisini tanıyan bonservisiyle giden oyuncuların hiçbirinin Galatasaray'ın canını yakmayı başaramamasıdır. İşte bu yüzden Denizlispor'la sezona çok iyi bir başlangıç yapan, Süper Lig'e dönmesi muhtemel olan bir ekipte parlayan bir Serdar Eylik bu açıdan bir fırsattır. Evet, Serdar Fenerbahçe'ye gitmelidir ki iki sene sonra Berkin Arslan da Tavşanlı Linyitspor'a gönderilmesin, ya da gönderilmeden önce A takımda on maça çıkmış olsun. Bu kısır döngüyü delecek birilerine ihtiyaç var...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

15 yorum:

Vandir dedi ki...

zamanında mehmet yozgatlı - ceyhun eriş de bu yollardan geçmedi mi? pek bir şey değişeceğini zannetmem açıkçası

pclion dedi ki...

O epey farklı bir dönem yalnız. Üstelik Ceyhun'un önünde Hagi vardı, bir zahmet oynamasın o da. :) Biz o rol için Emre Belözoğlu'nu tercih etmiştik ama sonu bosman oldu. Yani Ceyhun mantıksız ve pişman olunacak bir seçim değildi. 87-91 jenerasyonunun konumu daha farklı yazıda biraz değindim...

crossover-d dedi ki...

uğur genel olarak sana katılmakla beraber, serdar ın sözleşmesi 2013 e kadar galatasarayda.. geri dönmesi planlanan futbolculardan biri kendisi...

TribunselSevda dedi ki...

Biraz evvel bu çocuk bana gol attı FM'de Galatasarayla oynarken :) tesadüfe bak ki oyundan çıktım bloglara bakarken gene bu herifin ismini gördüm :)

pclion dedi ki...

Crossover-d,

Semih Kaya, Erhan Şentürk ve Murat Akça Denizlispor'la anlaşamayınca bu oyuncuların yerine Serdar Eylik kiralık yerine bonservisiyle verildi diye biliyorum. Denizlispor yönetimi de zarar etmedik, Serdar'ı aldık gibisinden bir açıklama yapmıştı. Yine de TFF'den kontrol edince kağıt üstünde ben de böyle bir şey göremedim. İlk anlaşmadaki gibi gözüküyor her şey.

Hoş, Adnan Sezgin'in ilk baştan Serdar'ı bonservisiyle vermek istediğini, daha sonra tepki gelince kiralık verdiğini net olarak biliyorum. Çözüm de tam bizim usül görünüyor. İnşallah gitmemiştir o zaman...

goldenaxe dedi ki...

Bu görünenden de büyük bir sorun bence.

Hücum yönünü emanet edecek Galatasaray'a yaraşır yerli oyuncu bile bulamadığımızdan o bölgenin %75'ini yıllardır yabancılara emanet ederken altyapıdan çıkan bir oyuncunun orada oynaması imkansıza yakın. (Arda sezona çok iyi başlayıp, çok fazla kredi kazandıktan sonra her geçen gün kredisi arttırtı; bu büyük etkendi değişilmez olmasında ama Arda'da Emre Belöz gibi üst düzey olduğunu ilk günden belli ediyordu)

Şu anki sistemde ben genç oyuncu kullanacaksam Cana'nın yanına bir genç monte ederim ki elimde de oraya uygun genç fidanlar var.

Onun dışında Hakan Balta'ya o kadar sövüp beklerin önemine değinsek de STSL'de çoğu maçta beke genç birini koyarım.

Galatasaray olmak zor : )

scorp dedi ki...

bu aralar serdar'la ilgili sıkça post oluyor. bir tanede ben yazmıştım içinde serdar geçen.

http://sarayfutbolu.blogspot.com/2010/09/simdilik-sadece-neticeye.html

bu arada tff'nin sitesinde semih'le serdar hala bizim oyuncumuz görünüyor.

TETTEH dedi ki...

Cana'nın yanına bir genç olabilecek kişi Cumhur Yılmaztürk 'tür bana göre.Sezon öncesi fb ile dostluk karşılaşmasında izledim.Teknik kapasitesi ile beraber çalım atabilecek kabiliyete sahip,şut atabiliyor ki o maçtada görmüştük,fiziğide gayet iyiydi.Mustafa Sarp'dan da Barış Özbek'den de Ayhan Akman'dan iyi topçu olur,olucaktır.Cimbomda olmasada Anadolu'da olur.

pclion dedi ki...

Scorp, iş Semih yüzünden garip zaten. :) Semih, Murat ve Erhan'la beraber Denizlispor'la anlaşamadı ve kulüpte kaldı. Hepsi çeşitli kulüplere kiralandılar. Ben de bu oyuncuların bonservisleri yerine sadece Serdar'ın bonservisi verildi diye biliyorum ama dediğin gibi bu da TFF'de yok. Araştırmam lazım, ben de şüpheye düştüm ama Denizli yöneticileri aldık demişti, bizim yönetimden ses çıkmamıştı. Adnan Sezgin'in baştan Serdar'ın bonservisini vermeyi teklif ettiğini kesin biliyorum ama...

caveksk dedi ki...

bende diğerleri gitmediği için serdarın bonservisi verildi diye duymuştum.araştıralım öğreniriz belki

GialloRosso dedi ki...

Altyapidan gelen oyuncularin A takimda forma giyememesinin yaninda, bu oyuncularin fiziksel, mental ve teknik olarak yeterli olmadiklari da tartisilmasi gereken ayri bir konu.

Son on yilda Galatasaray altyapisinin Turk futboluna sundugu en iyi yeteneklerden biri olan Arda Turan bile oldukca eksik vasiflarla A takima cikmistir. 2007-08 Sezonundaki fizigiyle bu sezonu karsilastirdigimizda veya verdigi bir roportajda "4-4-2 sistemini Milli Takimda ogrendim" diye aciklamada bulunmasi, altyapidan gelen oyuncularin fiziksel, mental ve teknik olarak yetersiz olduklarinin en buyuk gostergesi.

Diyecegim o ki; altyapi ve ustyapi sistemlerinden de kaynaklanan oldukca buyuk sorunlar oldugu asikar. Zaten su an ki milli takim kadrosunun kalitesi de bu durumu acikalaybilecek en guzel ornek.

baldur dedi ki...

galatasaraylıların bitmek bilmeyen altyapıdan çıkan her oyuncuyu abartma sevdasının tezahürü.

UçanTekme dedi ki...

serdar eylik kiralık olarak denizlisporda. muhtemelen denizlispora çağlar transferi için açıktan biraz daha para ödenmiştir.

erhan ve semih kartalda kiralıklar, istanbul dışına çıkmamayı tercih ettiler gibi görünüyor. bank asyada oynamak için denizliye gitmeleri gerekmiyor neticede. denizli süper ligde olsa iş değişirdi ancak. kendilerini biraz olsun gösterirler ve önümüzdeki sene galatasarayda yine düşünülmezler ise abdullah avcının ibb'si onların bakış açısı için iyi bir seçenek olabilir. ayrıca kartalspor da anladığım kadarıyla vaktiyle pilot takım olarak kullandığımız beylerbeyinin rolüne soyunmuş, son iki senedir genç oyuncuları burada değerlendirmeye çalışıyoruz, bana sorarsanız akıllıca bir çözüm. özellikle de bu sene bank asyada mücadele edecek olmaları tecrübe isteyen gençler için iyi bir seçenek. erhan ve semihten başka tff'ye göre uğur demirok ve oğuz sabankay da burada kiralıklar. (oğuz sabankayın bu saatten sonra sıçrama yapması imkansız görünüyor, bank asya futbolcusu olabileceğini bile söyleyemiyorum artık. Gs altyapısının son yıllardaki en büyük balonlarından birisi olarak bir kenara yazdım.)

murat akça ise tff ye göre denizlispora bonservisiyle verilmiş, ardından da denizlispor tarafından adana demirspora kiralanmış, bundan haberim yoktu. demirspor iyidir, şu anki durumları iyi olmasa da geleneği olan, bilinçli taraftarı olan köklü klüptür, murat orada değerini gösterecek ve takıma katkı yapacaktır. zira muratın yavaş yavaş basamakları çıkacağına ve süper lig gediklisi olacağına inanıyorum. sakatlık sorunlarını aşabilirse disiplinli ve düzgün karakteriyle süper ligde mutlaka yer bulacaktır.

pclion dedi ki...

Baldur, genelleme kurbanısın gibime geliyor. Benim altyapıdan çıkan her oyuncuyu övmediğimi anlamak için şu yazı bile yeterlidir aslında ki bu yazı temelinde bir oyuncu eleştirisidir. En olmadı scroll'u aşağı kaydırıp "Umudumuz Emre Çolak" yazısını okuyabilirsin. Okumakta fayda var...

Uçan tekme, çok yararlı bir özet olmuş, teşekkür ederim yorumun için...

proto dedi ki...

serdar eylik'in başarılı olmasıyla altyapıdan gelen diğer oyunculara daha fazla özen gösterilmesi korelasyonunu kuramadım. alt yapıdan çıkan oyuncu gelişim gösterirse oynar, göstermezse oynamaz. yöneticiler değişiklik olsun diye adam gönderecek değiller sanıyorum. kaldı ki oyuncu bir takımda berbat oynayıp başka bir takımda patlama yapabilir, o zaman da "gördün mü yöneticilerin yaptığını" olmaz.

Related Posts with Thumbnails