Gerd Müller'in Rekoru

Miroslav Klose, Azerbaycan maçı öncesi demeç vermiş. Yeni hedefi olarak Almanların efsanevi forveti Gerd Müller'in 68 gollük milli takım rekorunu geride bırakmak istediğini söylemiş. Klose şu anda Almanya tarihinin en golcü ikinci oyuncusu konumunda ve 53 golü var. Yaşının 32 olduğunu düşünürsek önünde EURO 2012'ye kadar zaman var ve bu sürede 15 ya da 16 gol atmak durumunda. Bu da iyimser bir tahminle bile maç başına bir gol atması demek ki Klose'nin milli takım performansı için bile fazla duruyor.

Klose bu rekoru gündeme getirmişken bayrağı devralacak esas adamın Lukas Podolski olduğunu söylemek lazım. 25 yaşındaki bir adam 80 milli maça çıkarak 40 gol atıyor. Muazzam. Milli takım oyuncusunun sözlük karşılığı olacak gibi duruyor ilerleyen yıllarda. Bundesliga'da bugüne kadar attığı gol sayısının toplamda 39 olması çok şeyi anlatıyordur zaten. Gerd Müller'in tahtını sallayacak biri varsa o da Podolski'dir. Hoş, Gerd Müller'in 68 golü sadece 62 maçta attığını, Klose'nin ve Podolski'nin şimdiden 102 ve 80 maça çıktığını hatırlatmakta fayda var.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

Adsız dedi ki...

klose için yazdığınız 120 maç 102 olmalı

totalkaos442 dedi ki...

merhabalar,
alman basınında podolski yerini kross'a kaptıracak gibi haberler çıktı. kross'un bayern münih ile antreman yapıp ribery,robben gibi adamlarla forma yarışı içinde olduğunu düşünürseniz bu çok da uzak bir ihtimal değil..ben podolski'nin yerinde olsam memleketimde olacam diye köln'de oynamak yerine almanya dışında kafaya oynayan, en azından avrupa ligine katılan bir takımla anlaşırdım.

pclion dedi ki...

Adsız, düzelttim, eyvallah...

Depardio, Kroos gerçekten sağlam geliyor ama Podolski milli takımda bu kadar verimli oynuyorken kolay kolay kesilmez gibime geliyor. 25 yaşında, kendi milli takımında 40 gol atabilmiş kaç oyuncu var acaba? Sanmıyorum ki başka olsun. Köln saplantısnın yersizliğine katılıyorum ama...

totalkaos442 dedi ki...

uğur, kısa bi düzeltme, depardio blogun adı, iki kişi yazıyoruz, totalkaos442 de benim kullandığım takma isim..

katılıyorum, podolski'yi kesmek çok zor, "komple, ne ararsan" bir futbolcu..ama alman u21den gelen gençler bir next-gen ayarı çekebilir podolskiye eğer kölnde devam ederse..ara transferde bi el atmak lazım kendisine..

Unknown dedi ki...

Poldy gelsin hele bir İstanbul'a, hertürlü güzellik yaparız kendisine :)
sen hernekadar maaşını Almanya Futbol Federasyonu vermeli desende adam golcü Ugur,laf söyletmeyz Poldyee :)

mustafa dedi ki...

Dün gece kayıtlara Klose 2, Podolski 1 gol daha ekledi.

Fatih Suver dedi ki...

podolskinin köln gibi bir takımda harcanmasına çok üzülüyorum.Oda kulüpte yapamadıklarını milli takımda başaramadıklarını milli takımda başarmaya çalışıyor

Related Posts with Thumbnails