Emenike'nin İntikamı

Gençlerbirliği maçının ardından moda Emenike oldu. Hemen her programda övgüler yağıyor, transferde kapılar 10 milyon avrodan açılıyor vs. Tüm bunların dışında Emenike'nin Gençlerbirliği'ne attığı iki enfes golün arkaplanında aynı nefislikte bir hikaye vardı. Gazeteye yazmak istedim ama ilan kurbanı olduk. Fanatik, Goal'e yazdığım iki kupleden çıkartmak istemiş, becerememiş. Doğrusunu yazalım onun da.

22 yaşındaki Nijeryalı aslında geçen sene Gençlerbirliği'ne imza atmaya geliyor. Görüşmeler başlayınca İlhan Cavcav başkanlığındaki yönetimin aslında onunla sözleşme yapıp Bank Asya'da mücadele veren Hacettepe'ye kiralamak istediğini öğreniyor ve transfer yatıyor. Bu anlaşmazlığı fırsat bilen Kardemir Karabükspor, Emenike'yle tam sayıyı hatırlamamakla birlikte 100 bin dolar gibi cüzi bir yıllık ücrete anlaşıyor. Orada iki kulübün kaderi değişiyor. Yıllardır hit bir yabancı oyuncu bulamayan ve kimliği bu keşiflerden beslenen Gençlerbirliği yine istediği çıkışı yapamazken Emenike'yi sisteminin merkezine koyan Yücel İldiz ve öğrencileri önce yıllardır görülmemiş bir performansla Bank Asya'yı süpürüyor, sonra Süper Lig'in en iyi çıkış yapan ekibi haline geliyorlar. İşte Emenike'nin Gençlerbirliği'ne attığı iki gol bu hikayenin bir parçası.

Bu ayrıntılara geçen sezon vakıf olmamda yardımcı olan Hüseyin Ataş'a da bir selam çakalım yeri gelmişken. Sağlam bir Goal okuyucusu olan ve ilk vukuatı bu olmayan Fanatik editörüyle birlikte tabii.

Öte yandan Emenike'nin bu maç da dahil olmak üzere attığı golleri izlemenizi tavsiye ederim, ligin en iyi santrforlarından birini göreceksiniz. Galatasaray dahil her takımda banko 9 numara oynayacak kapasitede bir adam olduğunu düşünüyorum. Bu sene dokuz maçın da açık olması nimetinden en çok o ve takımı Karabük için faydalandığımı da söyleyeyim. Güzel takımlar. İnşallah bozulmazlar...

Kayserispor 1-0 Kardemir Karabük
Emmanuel Emenike: Bank Asya'dan Süper Lig'e Yabancılar

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

SirEvo dedi ki...

Bu adam fena ya. Gol makinesi mübarek. :D

Bu arada başlık "Atın İntikamı"nı çağırıştırıyor bana Uğur. Aman diyeyim böyle fantezi dolu başlıklar atma. :D

Emrah Gölbaşı dedi ki...

Yanlis hatirlamıyorsam Mehmet Demirkol onu Amokachi'ye, Ersin Düzen de Yakubu'ya benzetmişlerdi..Bu benzetmelere itibar edersek, her ikisinin karışımı harika bir 9 numara çıkmış oluyor ortaya..

ugur senel dedi ki...

Galatasarayın ,devre arasında elanoyu satıp,kewelli gönderdikden sonra bir orta saha bir forvet oyuncusu alması şart , emenike de parasına puluna bakılmadan alınması gereken ilk oyuncu ,umarım td,yönetim ve taraftar 28-30 yaşında adı yıldız kendi sahada yürüyen garabet transferlerden (kewell-elano ve misimovicde dahil)
bıkmış olsunda bu tür oyunculara dönsün artık...

Related Posts with Thumbnails