Anarşinin Evlatları: Sons of Anarchy

Sons of Anarchy yaz aylarında başladığım dizilerden. Karakter dizilerini severim ama izlemesi zordur. Mad Men de öyle mesela, zaman geçtikçe, karakterler çözüldükçe, 'ekşın'ı da azaldıkça yavanlaşan bir dizi bana göre. Sons of Anarchy bu açıdan hem hareket, hem birbirinden iyi oyuncuların oluşturduğu başarılı bir kurgu vadediyor. Yanında bir sürü de Harley Davidson var. Daha ne olsun...

Açıkça söyleyeyim, ilk üç bölüm önemli bir eşik, daha ilk bölümden "Sıkıldım, izlemiyorum" diyebilirsiniz. Benim tavsiyem biraz daha bekleyip dizinin karakterlerin, kulübün, kasabanın ne ayak olduğunu anlatan bu bölümlerden ziyade işlerin yavaş yavaş hareketlendiği bölümleri beklemeniz.

Dizinin konusu şöyle. Charmed adlı bir kasaba ve bu kasabada el altından silah kaçakçılığı yapan ve kasabada it kopuğa izin vermeme amacı güden bir motosiklet kulübü var. Polislerle bir derece anlaşmalı olan bu kulübün en gözde elemanı Jax. Dizinin merkezinde o var. Dizinin en karizmatik karakterlerinden annesi Gemma yani Katey Sagal, arkaplanda işleri çekip çeviren hatun rolünde. Tam bir manipülasyon ustası. Kulüp başkanı Clay'le beraber. Clay ise Sons of Anarchy'nin başkanı ve rahmetli olan Jax'in babasının en yakın arkadaşı. Sırf şu kurgu bile çok şey vadediyor aslında.

Yükselişte olan Jax Teller'ın eski sevgilisi ve karısı, yeni doğan çocuğu, kulübe karşı hissettiği sorumluluğu ve aslında muhtemelen babasının sonunu getiren kulüp vizyonuyla bizlere çok dolu ve başarılı bir dizi vadettiğini görmek zor değil. Ben henüz birinci sezonu bitirdim, önümde iki sezon daha var. Eğer dizi arıyorsanız meraklılarına tavsiye ederim. Bu neymiş hacı, çok sıkıcı bu diyene de bir şey demem tabii, karar sizin...

Son olarak bana diziyi 'zorla' izleten Evrim'e, yani CineShoot'a teşekkür edeyim, unutmadan (unutmuşken)...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Unknown dedi ki...

ilk sezonu beğendiysen ikinci sezon tam bir heyecan fırtınası.ilk sezondan çok daha iyi..

Onur dedi ki...

Göz atmak gerekir öyleyse. Bende sana Haven'a bir bakmanı tavsiye ederim ;)

ozan.uzel dedi ki...

hangi kanal yayinlar?

SirEvo dedi ki...

Kim izle dediydi bu diziyi sana yav, Uğur? :D

Ben de şöyle bir şey yazmıştım bir ara:

http://cineshoot.blogspot.com/2010/08/dizi-tavsiyesi-sons-of-anarchy-mutlaka.html

Benim Dexter'dan sonra favori dizimdir SoA.

3. sezon çevirilerine de el attım hatta bu vesileyle. 3. sezon 2. bölüm dün düştü nete, redaktesiyle uğraşıyorum sabahtan beri. :)

. dedi ki...

Son's of Bitch !

SirEvo dedi ki...

Haven cırt, ben hiç sevmedim. Vasat bile değil. :D

Onur dedi ki...

Sir dedik bağrımıza basdık kalbimi kırdın öyle olsun :( :D Şaka bir yana ben gerçekten sevdim Haven ı ya. Yoksa Emily Rose etkisimi bendeki, bilemiyorum ama öyle olması kuvvetle muhtemel :)

SirEvo dedi ki...

Sevilmeyecek dizi değil de, dizi enflasyonu yaşıyorsan "izlemesen de olur" moduna bağlayabiliyorsun. :D
Takip ettiklerimi yazsam ağlarsın. :P

Related Posts with Thumbnails