Yeni Formalar: Parçalı, Beyaz & Mor

Parçalı, beyaz ve mor. Uzun süredir biliyorduk üç formanın bu şekilde olacağını ama başta mor olmak üzere diğer formaların detaylarını bekliyorduk, formalar bu akşam görücüye çıkmış oldu. Görünürde herhangi bir sürpriz yok. Font beklendiği ve eski formaların üzerinde kullanıldığı Türk Telekom fontu. Bence seçim yanlış ama üzerine fazla söylenecek bir şey yok. Avea-Aria ikilisini senelerce çekmiş biri olarak Türk Telekom yazısının daha kötü olduğunu söyleyemeyeceğim. Gördüğüm kadarıyla logolar yine formaya dikilme değil yapıştırılma olacak, ayrıca yine yakalı forma yok. Fenerbahçe'nin de formalarını adidas yapıyor ama bu tip detaylarda Fenerbahçe hep bir adım önde gidiyor bizden. Bunda Adidas'ın mı, Fenerbahçe'nin mi tavrı etkin, bilemiyorum ama beni ilgilendirmiyor bu kısmı, beni ilgilendiren Galatasaray formasına gerekilen özenin gösterilmemesi.

Seri olarak bakarsak geçtiğimiz sezonun çok gerisinde kalıyor elbette ama iki sene önceki felaketi unutmadığımdan beklentilerimi düşük tutmuştum, iyi ki de öyle yapmışım. Bana göre şu üçlüden sınıfı geçen forma yok. Parçalının zirvesi geçen seneki formaydı, onun kadar iyisini, daha doğrusu aynısını yapmayacaklarını biliyorduk ama bu sefer de kalkıp 2005 parçalısına çok yakın bir dizyn tercih edilmiş. Benim sevdiğim parçalılardandır 2005 model parçalı ama Galatasaray parçalısı dendiği zaman akla bu parçalı gelmemeli, bir modelde ısrar edilecekse de bu klasik parçalı olmalı. İki sene üst üste doğru yapamayacağız anlaşılan, bir yerlerden taviz vermeye devam edeceğiz. Fazlaca Fenerbahçe geçiyor yazıda ama bu işi iyi kotarıyorlar, çubukluda son yıllarda oynama yapmıyorlar pek. Bu iradeyi Galatasaray yönetimi de göstermek zorunda, yoksa her sene yeni bir parçalı görürüz, sonra size garip anlamsız çizgiler barındıran bir formayı önünüze koyarlar parçalı diye.

Beyaz forma ise en çok merak ettiğim formaydı. Mor formanın düz olacağını bildiğimden beyazın biraz farklı bir dizayn olabileceğini düşünmüştüm, 2005 serisinden parçalı yerine beyazın dizaynını kullansalar çok da şık olabilirdi. Şu forma da bence vasatın üstünde değil. Özellikle her tarafı beyaz olan formanın kollarındaki renk yoğunluğu fazla dikkat çekici, özellikle kırmızı. İki renkten biri tercih edilse, kırmızı çizgili beyaz bir forma Avrupa kupası maçları için de şık bir alternatif olabilirdi. Yine geçen seneki modelin üzerine çıkamamış bir forma.

Mor forma günün konusu. Herkes bunu konuşuyor desek yalan olmaz. Benim fikrim belli mor forma konusunda, uzun uzun yazmıştık zamanında. Fiyasko bir tercih, özellikle turuncu forma hem imaj olarak, hem de taraftar ilgisi olarak bu kadar iyi oturmuşken kalkıp yepyeni garip bir renge gitmek büyük bir hatadır. İlk denemedeki eksikleri giderilmiş bir turuncu forma bu senenin en iyi forması olabilirdi, yeni bir macera aranmış belli ki. Ancak her zaman papaz pilav yemiyor, Galatasaray taraftarı da bu mor formayı yemeyecek gibi bir his var içimde. Franchi'ye selamımızı iletelim yine yeri gelmişken.

Bir de işin düz mizah yönü var ki insanın canını sıkan bir diğer konu o. Biz ülkece düşkünüzdür bu işlere, adamların ismi Türkçede müstehcen kelimeleri andırıyor diye adam yemişliğimiz vardır. Mor ve çağrışımlarını düşününce insan irkilmiyor değil, şimdiden gereksiz espriler başlamış bile. Herhangi bir mağlubiyette ne olacağını da az çok biliyoruz. Bize bunu reva görenlere, mor formayı düz kırmızı formaya tercih edenlere selam olsun. Şurdaki tasarımların iki tanesinden esinlenselerdi eminim herkes fazlasıyla mutlu olurdu. Yeri gelmişken Uğur Karaoğlu abimizi ve tasarımlarını analım. (Her paragrafı da birine ithaf ettik yahu) Umut verici ufak bir not, 4. taraftar forması olarak çıkabilirmiş düz kırmızı forma. Duyum sevgili Emre Atasoy aka ich'ten. Beklemeye değer bir forma gibi duruyor. Düz kırmızı ve düz sarı. Şu formaları ne zaman gönül rahatlığıyla giyebileceğiz acaba?

Çok çok kötü değil ama iyi hiç değil diyerek bağlayalım konuyu. Outlet'e doğru yollanmanın zamanı geldi bizler için...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

19 yorum:

GialloRosso dedi ki...

Hayal kırıklığı ve muz kabuğu.

Spooky dedi ki...

yorumlarını merak ediyorum. programı izleyemedim çünkü yalnız ekşi'de fenerli arkadaşlar hayatlarından memnun. beşiktaşlıların sesi pek çıkmıyor :)

şu fotoğraftaki renk tonları ile tanıtımdakiler uyuşmuyor. ışık farkından sanırım canlı canlı görmemiz gerekecek.

umutation! dedi ki...

beyaz çarşaf gibi duruyor, onun dışında mor forma benim 7-8 sene önce amerikadan aldığım adidas antreman formasının aynısı. omuzlarda 3 çizgi, önde belirsiz dikiş çizgileri falan... sadece benim adidas armam solda ve yapraktı, eski olandan. onu da beğendim barosta cok şık duruyordu. ama bu sene parçalı alıcam gibi duruyo, özellikle de sırt fontu beyazken, senelerdir bunu bekliyorum.

kısacası beyaz dışında başarılı olmuş. umarım başarılı oluruz bu sene.

Adsız dedi ki...

bazı fenerbahce lı arkadaslar baslamıslar sımdıden Fenerbahce Kadıkoyde Gs morartacak felan fılan dıye bu muhabet bıtmez demedı demeyın

Adsız dedi ki...

Ben beğendim formaları.Moru da beğendim ama herkes eleştiriyor ben de mi acaba sorun :)

akakiyeviç dedi ki...

Formalar güzel.Beyaz forma hariç.Bana göre en güzel forma mor forma olmuş.Sade ama çok şık.
Parçalı formaysa Galatsarayın 2006yılında 20:45'te şampiyon olduğu zamanki formaya çok benziyor.Aradaki tek fark avea yerine Türk Telekom yazacak olması.
Beyaz formada ise adidas formaya hiç özen göstermeden yapmış.Beyaz kumaş üstüne sarı kırmızı çizgiler koyarak özensiz bi çalışma ortaya koymuş.
Bu formalarla umarım unutulmaz bi yıl yaşarız...

Can dedi ki...

Biraz önce Aceto'ya da yazdım bu formanın arkasına ancak Platon yazdırılır. Formaların vasat olduğu konusunda kesinlikle hemfikirim. Daha da üzücü olanı fenerbahçe'nin bu konuda daha başarılı olduğu konusunda da hemfikirim. Onların bu yılki formaları da vasat. Ancak sembol formaları ellemiyorlar en azından. Turuncu forma bana çokonat havası veriyordu onu arayacağım aklıma gelmezdi. Birde şu Kadıköy kazamızdan sonra çubuklu formaya güle güle dedik. Halbuki 2000 deki asimetrik çubuklu forma oldukça güzeldi.

imperial chekeke dedi ki...

çıplak çıksınlar daha iyi.

abeyle dedi ki...

fenerbahce formaları daha ii oluyor denmiş.Doğrudur ama burda olay adidasla alakalı değil.Fenerbahçe'de forma tasarımlarını Fenerium yapar Adidas sadece üretimden sorumludur. Ama diğer takımlarımız yanlış bilmiyorsam sadece yapılan formaların içinden seçme şansına sahip.Modeller adidasa ait...

Sade dedi ki...

O kadarda dibe batırmamak lazım. Bakın hem Franchi de mutlu:D
Evet vasatı aşamamış belki ama idare eder! Hatta gözler alışınca iyi bile durabilir. Sahada görmeden pek anlaşılmaz bu renkler...

Dip not: Yorumlar kısmının yazı boyut ayarını düzenlersen sevinirim biraz ilk okul yazısı gibi, koca koca harfler var.

Yazılardan sonra yorumlara geçince Mini Cooper'dan inip kamyona binmek gibi oluyor!

Spooky dedi ki...

kırmızı forma eylül-ekim gibi çıkacakmış, ben de duydum öyle birşey...

bence beyaz kayserispor forması gibi. omuzdan aşağı inen çizgiler falan...

geçen seneki parçalı güzeldi evet ama ben bu tip bir parçalı bekliyorum barcelona misali kolların ters renk olmadığı bir parçalı.

mor da bence çok güzel tasarım olarak AMA
Galatasaray forması gibi değil sorun o.

bu parçalıya da pazar malı falan diyen arkadaşlar var. sadelik iyidir.
üç sene önceki formaların her yerinden bi çizgiler bişeyler geçiyordu.

çağlar dedi ki...

ben leo franco ve aykutun üstündeki kaleci formalarını daha çok beğendim eğer o formalar satılırsa onlardan alacam

painkiller dedi ki...

formanın iç tarafında ali sami yen in bir sözü yazıyor ama ben gs den bu stadındaki son sezonda ali sami yen stadına özel bir forma çıkarmasını bekliyordum.

Aslantepe dedi ki...

Formaların durumunu en iyi fotoğraf anlatıyor. Keita'da dumur olmuş. Bu ne biçim forma ulen nereye geldim ben bakışı var. kafasında keşke Katar'a mı gitseydim düşünceleri geçiyor. Baros şaşkın. Yok artık o kadar da değil bakışı atmış. Bunlar bizim formalar değil değil mi bizimkiler birazdan gelecek diye düşünüyor. Kewell yılların verdiği o ağırlıkla durumu saygıyla karşılamış ama hafif kızgın. Gökhan Zan yıkılmış bu mor delikanlıyı bozmasın diye düşünüyor.Baros'a bakmıyor bile.Ama hiç yoktan Galatasaray'a transfer oldun oğlum o kadar da trip yapmayalım bakışı atmış. Arka tarafta da formaların yarattığı şokun etkisi hakim. Mehmet Topal gözlerimi kapatmış,açtığında tüm bunların bir rüyadan ibaret olduğunu göreceğini sanıyor. belli ki şokun etkisiyle oralarda çimdik atacak birini bulamamış. Hakan Balta ağzımı mühürledim, Ben daha hiçbir şey demiyorum pes demiş. Volkan Yaman olduğundan şüphelendiğim bir şahıs bu formalardan utandım diyerek başını öne eğmiş. bu sezon fazla giyemeyez zaten o yüzden başın öne eğilmesin aldırma volkan aldırma..
velhasıl kelam facia,rezalet ve türevleri.. her sezon hiçbiri olmadı en azından bir beyaz forma alıyorduk onu da mahvetmişler. Belli ki kriz adidası da vurmuş ya da bizimkilerin seçimlerini etkilemiş. maliyeti ucuz olsun diye beyaz çarşaf ve fazla satılmadığı için stoklarda fazlasıyla yer alan ucuz mor kumaş tercih edilmiş.
son not parçalı formanın altına siyah şort görmeyi özledim..

Cem Kalay dedi ki...

"Reklam panosundaki son çıkış" adlı yazındaki formayı, sarı kırmızı beyaz şeklinde karıştırıp, hazırlasalar eminim, şimdiki beyaz ve mordan daha tatmin ederdi taraftarları.

Parçalıya gibi istikamet ama, belki kumaştan, belki değişik bir arayıştan yanına da eklenebilir bir mor forma.

HK~ dedi ki...

sırf armaya saygıdan susuyorum tak kelime ile berabat internette dolşan tasarımlar daHA Profösyönelceydi

father vic dedi ki...

geçen sezon formaları gördüm ve ertesi gün turuncu formayı almıştım..parçalı formam zaten vardı 2 tane..beyaz almayı düüşünüodum bu senede ama tarihin en kötü beyaz formasını almak da içimden gelmedi görünce..mor alınabilir fena diil ama turuncudaki etkinin binde birini yaratamadı bende..herşeye rağmen geçen seneki parçalı forma bende bulunmadığı için istikamet outlet gibi duruo malesef

father vic dedi ki...

he bi de ''reklam panosundan önce son çıkış'' yazındaki forma hangi takımın..bulabilirsem o formayı alıcam..gördüğüm en güzel formalardan biri(98 juventus 3 kalın çizgi sony minidisc reklamlı formadan sınra tabi ki)

firat selcuk dedi ki...

2-3 gündür sağlık sorunu mu desem ne desem bir ilginçlik var üzerimde, kendi blogum dışında pek yorum bırakamadım diğer bloglara.. dün pas geçtim buraya yorum bırakmayı.. hazır aklımdayken unutmayayım bu defa, daha diğer yazıları okumadan buraya yorum yapıyorum :)

kendim de yazdım blogda, tarihte en sevdiğim alternatif formamız oldu bu kim ne derse desin.. kırmızı fiorentina forması ile mor galatasaray forması birer efsanedir benim için.. fiorentina'nın özünde kırmızı olduğundan her sene çıkıyor bir tane kırmızı forma ama galatasaray bir daha mor çıkarmayacak belki de, o yüzden değerini bilmek lazım :)

Related Posts with Thumbnails