Serdar Eylik & Emre Çolak & Diğerleri

Frank Rijkaard kampa çağırdığı altyapı oyuncuları hakkında kararını vermiş ve Serdar Eylik'i A takıma almış. Diğer oyuncuların bir kısmı PAF takıma dönecek, diğerleri ise kiralık verilecekler. Serdar tercihini ben bekliyordum ama Serdar'la beraber Emre Çolak'ın da kalacağını, Erhan ve Özgürcan ikilisinden birinin de forvet alternatifi olarak tutulacağını düşünüyordum, yanılttı beni Frank Rijkaard. Buna rağmen kampta bu oyunculara fırsat verilmesi ve gerçekten teknik direktör tarafından kimin gidip kimin kalacağına karar verilmesi önemli bir gelişmedir bana göre. Eğer hocaya sorulmadan kampa gelecekler, kiralık gönderilecekler belirlense bugün kalan tek oyuncunun Serdar Eylik olacağından şüphelerim var.

Peki kimdir bu Serdar Eylik, Emre Çolak ve Cem Sultan'ın isimleri herkes tarafından bilinirken neden kalan Serdar oldu? Bunun tek cevabı var, o da diğer arkadaşlarına göre A takıma daha hazır olması. PAF Ligi takibini önceki seneler kadar sıkı yapamadım bu sezon ama Serdar Eylik bu sezonki formuyla fazlasıyla dikkat çekiyordu. Özellikle devre arasında PAF takımın katıldığı bir turnuvada aldığı MVP ödülü hem güveninin gelmesini sağladı, hem de ikinci yarıdaki performansında etkili oldu.

Genelde sol çizgiyi kullanmasına rağmen sorumluluk alan, oyun kurmakta arkadaşlarına yardımcı olan, gerektiğinde topa basıp takımı rahatlatan bir oyuncu Serdar. Sol taraf dışında bazen göbekte ve ters kanatta da oynadığı oluyor, statik bir oyuncu değil bölge olarak. Zaman zaman topla fazla oynadığı, basit oynamak yerine zor işleri denediği de oluyor, A takımda yapması gereken ilk iş bu dürtüsünü törpülemek olmalı. Kendini bu kamp döneminde göstermesi kariyeri açısından diğer oyunculara göre daha kritikti zira 90 doğumlu bir oyuncu Serdar Eylik. Eğer bu sene A takıma giremeseydi takımdan ayrılmak durumunda kalacaktı. Kiralık giden oyuncuların ne tür sorunlarla karşılaştığını sıkça dile getiriyoruz, doğru olmayan bir tercih oyuncunun kariyerine büyük sekte vurabiliyor.

Emre Çolak'ın tercih edilmemesi bence en şaşırtıcı gelişmeydi benim adıma. Yine de üstüne düşününce mantıksız bir tercih olduğunu söylemek zor. Öncelikle Emre Çolak oynadığı bölge itibariyle Serdar Eylik kadar şanslı değil. Önünde birden fazla alternatif var ve transfer yapılması olası bölgelerden biri orta sahanın ortası. Transfer olmasa bile rotasyonda yer bulması çok zordu Emre'nin.

Bunların yanında hala PAF takımla maça çıkabilecek yaşta olması bu tercihte etkili olabilir, Serdar'ın durumuna paralel olarak. Acil bir durumda tekrar A takıma çağrılabilir zaten, Frank Rijkaard da bu vurguyu yapmış basın toplantısında. Hoş, tercümanımız yine kendi yorumunu katarak, yanlış bir çeviri yapmış. Allahtan az buçuk İngilizcemiz var da tercümana ihtiyaç duymadan anlayabiliyoruz hocamızın söylediklerini. Senelerdir hocalarımızı yanlış mı anlıyoruz acaba diye aklıma takılmıyor değil. Tercüman tercihi hakikaten önemli bir konu, bu gidişle başımıza çok işler açılacak bu tercüman yüzünden.

Hem Erhan Şentürk'ün, hem de Özgürcan Özcan'ın tekrar kiralanması kararı da enteresan zira kadroda Ümit Karan'ın gidişiyle oluşan yerli forvet boşluğu var. Yaser Yıldız'ın kalacağı anlamını çıkarıyorum bu tercihten ama Yaser'den geçen sene beklenen katkı gelmemişti. Yedekleyici olarak benim ilk tercihim olmazdı Yaser. Erhan Şentürk hem merkez forvet olarak, hem de sağ forvet olarak iyi bir yedek olabilirdi, tercih edilmemiş. Diyarbakırspor da kadro kurmakta zorlanıyor okuduklarımıza göre, orda hatrı sayılır bir kredi kazanmışken Süper Ligde oynaması hiç de fena olmazdı. Özgürcan Özcan'ın geçen seneki başarılı performansı sonrası talipleri vardır ancak onun da tekrar Süper Lig'e dönme vakti geldi. İstanbul BB talip olduğunu açıklamıştı Abdullah Avcı aracılığıyla ama Taner Gülleri'yi ve Herve Tum'u transfer ettiler bu süre içinde. Gökhan Kaba da gitmediyse zorlu bir rotasyon olur İBB forveti. Kasımpaşa ilgileniyorsa orası olabilir belki ama tekrar Bank Asya'ya kiralanmasının bu saatten sonra Özgürcan için faydalı olacağı kanısında değilim. Kiralanacakları takımlar belli olunca tekrar konuşuruz üzerine...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

20 yorum:

Spooky dedi ki...

ben de senin gibi yedek oyuncu ihtiyacı sebebiyle özgürcan'ın kalacağını düşünüyordum. ilginç oldu...

emre çolak ile ilgili olarak bugün basın toplantısında oyucunların ritmi önemlidir, linderoth sakatlıktan çıktı ve önemli bir oyuncu ne yapacağını görmek için formayı ona vermeliyim dedi. orta sahada dikine oynama sorunumuzu da düşününce linderoth'a önem verdiğini çıkardım.

emre'de elbet forma bulacaktır ama bugün haberlere göre kiralık gitmek istiyormuş. sakaryaspor talipmiş.

Aslantepe dedi ki...

Nonda gitti derken ?

Adsız dedi ki...

''kadroda Ümit Karan'ın ve Shabani Nonda'nın gidişiyle'' nonda gıttı mı? gıdecekmı? yoksa bu bır temennımı? :D

Flying Dutchman dedi ki...

ben takip etmiyor ve kaçırmış olabilirim, Nonda nereye gitti yahu?

cingibi dedi ki...

"Shabani Nonda'nın gidişiyle oluşan"

nonda gittimi ? nereye gitti ? ne zaman ?

apaç dedi ki...

bu saatten sonra florya 3 no'lu sahada oynatamazsın emre'yi.

iyice araştırılıp, oynayabileceği bir takıma kiraya verilmeli.

süper lig olmaz. aslında olur da, olmaz.

tolgay kerimoğlu kalsaydı, kartalspor 10 numara bir tercih olabilirdi. hoş, hala olabilir.

ama bana kalsa, yarın, reha kapsal'ın yanına gönderirim.

gönül, daha cesur kararlar beklerdi rijkaard'dan.

hüseyin kalpar-sakıp özberk arası bir şey oldu bu.

yakışmadı.

pclion dedi ki...

Nonda fazla kaçmış arkadaşlar. Bir yandan sınavlar falan. :) Nonda gidecek diye biliyorum ben, ona göre yazıyordum ama klavyeden yanlış çıkmış. Düzelttim...

Adsız dedi ki...

Krkic ve Messi'nin Barcelona'da sure almaya basladigi ilk yillara bakalim. Hem genc takimda oynuyorlardi, hem de A takimda. Emre Colak'da da benzeri olacak

gelgidersin dedi ki...

Emreyi duyunca şok oldum, Serdar'ı son iki maçta sağda oynattı.Serdar o kanadın işlevsel olmayışı hemde kendi alışmış olmadığından (daha önce hiç izlemedim öyle bir düşünceyle yazdım tabi...) vasat oynadı.İlk maçtaki gibi solda çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Şuan tek çekincem Emre'nin konsantrasyonun kaybetmesi,yoksa yok olur gider.Basında çıktı,isminden bahsedildi, o da kendi açısından bir hava yakaladı vs...

apaç dedi ki...

bugün bursaspor'dan 1 küsur milyon avro karşılığında alınan serkan kurtuluş değil de emre olsaydı, yarın esame listesine orkun'dan sonra yazılan ilk ismin yannda çolak yazardı.

aslında bir yandan da çok seviniyorum.

bu çocuğun aydın yılmaz, serkan kurtuluş gibi balonlarla bırakın maçı, aynı sahada idman yapması bile bir futbol cinayetiydi.

ben emre olsam, gökhan zan, aydın yılmaz, hkb, serkan kurtuluş ve volkan yaman'dan oluşan bir 5'e 2 grubunun içerisinde yer almak istemem. samimiyim istemem.

bir yanda aydın yılmaz, bir yanda serkan kurtuluş bir yanda ben demeden, gram sorgulamadan bank asya'ya git koçum.

hatta şöyle ege dolaylarına filan gel de her hafta izleyeyim seni..

Adsız dedi ki...

Apaç'a tamamiyle katılıyorum. Kalan çoğu isimden daha fazla orda olmayı haketti Emre. Umarım bu karar, kendisinde bir yıkım yaratmaz.

Gala's dedi ki...

tespitlerine tamamen katılıyorum. teşekkürler uğur abi..

Sade dedi ki...

Gençleri bir anda sahaya sürmek cinayetten farksızıdır bence. A takıma her sene anca 1 maksimum 2 paf oyuncusu olabilir. Onlarda şanslarını bu tarz hazırlık maçlarında gösterdikleri performanslara göre hak ederler. Bu hak edişleri sadece teknik direktör tarafından değerlendiriliyorsa (ki Rijkaard'ın değerlendirmesi olduğunu düşenerek) buna karşı çıkıp yok Emre yok Özgürcan, Yok Cem Sultan,... gibi yorumlar yapmaya pek gerek yok.

Cem Sultan'ı kaç kere canlı izledi insanalar gerçekten merak ediyorum! Eğer sadece oyunlardan tanıyıp bu kadar övülüyorsa Oyunun başarılı saptamalrı kadar başarısız hayali saptamalrıda olduğunu unutmamak gerekir. Tamam çocuk yetenekli ama o kadar! Fazlasını idda eden?

Emre Çolak evet belki bazı oyunculardan daha kötü bir performans sergileyememiş olabilir. Özellikle Volkan, S.Kurtuluş, A.Yılmaz, gibi oyunculardan daha kötü değildi. Ancak PClion'un da vurguladığı gibi oynayabileceği bölge fazlası ile dolu. Böyle yetenekli ve gelecek vaad eden bir oyuncuyu A takıma alıp 2-3 ömaç oynatmaktansa ya kiraya vererek devamlı oynamasını ve tecrübe kazanmasını ya da Paf ile yakın takipte tutulup, rotasyona ihtiyaç olunduğunda A takıma çıkartılabileceğini düşünmek için çok üstün zekaya falan mı gerek var acaba?

Özgürcan geçen sene çok iyi bir performans göstermiş olabilir ama oynadığı takım şimdi hangi ligde? Bireysel olarak başarılı gibi görünsede Galatasaray'ın forveti olmayı hak edecek hangi golleri vardır? Örnek verebilen olursa sevinirim. Golleri geçelim asist veya oyun zekasına örnek verilebilecek özellikleri nedir? Kafayla kaç gol atabilir. Kaç şutu isabetlidir? Ben eminim ki Galatasaray formasını giyeceği ve gol atamayacağı 3 maç sonra (ki hakikaten atamaz) taraftarı olan yorumcular da dahil tüm tribün PAF'dan gelmiş falan dinlemez. Bir sezon tüm maçlarda oynasa dahi ben Özgürcan'ın ekstra olağan üstü bir olay olmadıkça 10 gol üstüne çıkmayacağını düşünüyorum.

Bence Serdar da pek öyle süper yıldız olacak bir yetenek yok gibi ancak canını dişine takabilirse ve bu verilen şansı değerlendirebilirse umarım çok daha iyi bir kıvama gelir. Şuan için yetersiz! Rijkaard gibi bir teknik direktörün seçimini Serdar'dan yana yapmasını iyi değerlendirmek zorunda, aksini düşünmek bile istemem! Peki neden Serdar tamamen mevkisel seçim olduğuna inanıyorum. Sağ taraf yedeklenmedi çünkü ve sol taraf içinde düşünülmediği çok açık!

Paf takımda çıkıp, başarılar kazanmamızda bir sürü oyuncunun payı olması her sene Paf'tan iyi bir oyuncu çıkartılacağı anlamına gelmez. Bence bu sene 1 kişinin bile seçilmesi bile başarıdır. O da oyuncu adına. Tersini düşündüğümde de son zamanların en pasif Paf takımını izledik geçen sene (gerçi A takımda öyleydi de) birşeyler ters gitti. Umarım bu sene tersine götürmezler. Gelecek senelere ümitli bakabiliriz.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu tercüman meselesinde bişeyler yapmalıyız. Bugün yine formundaydı "sacrifice" kelimesini "acı çekmeliyiz" diye çevirdi, manşetler de böyle atıldı. Fedakarlaık yapmalıyız gibi bi anlam taşıyordu halbuki. Bu konuda başımız çok ağrıyacak gibi.

Kulübe toplu halde email mi yağdırsak? Bi çözüm bulalım arkadaşlar

sembolist dedi ki...

Hocanın kararları çok tutarlı.Arkadaşlar Emre'nin mevksinde daha tecrübeli isimler var.Bir de,Aydın Yılmaz-Özgürcan-Mehmet güven gibi balonlarla 3 yılmız geçti..Ceyhun Eriş-İlyas Kahraman-Alp Küçükvardar da bir zamanalr sözde ''gelecek'' vaat eden yıldızlarımızdı..Halbuki sadece ama sadece düz takımların sivrilen ismleri olmaktan öte bir işlev görmediler.Aydın-özgürcan-Mehmet güven de aynı şekilde.Aydın'ın bana gör hiçbir vasfı ve kapasitesi yo..Bank asyada bile zorlanır.Konya'da tesadüfen attğı gol,Ricardın antremnına bile çıkardı..
Bir de bu alta yapı romantizmini anlmayıroum.altyapıdan her yıl yıldız çıkaran bir takım dünya üzerinde yok..2 yılda bir 1 futbolcu(Arda-Uğur gibi) çıkması yeterlidr.Yoksa Aydın gibi altyapı tandanslı olması dşında hiçbir özelli olmayan bir futbolcuya 'Arda' muamelesi yapılır..

csyasoo dedi ki...

Bencede sezon içinde Emre'den faydalanacaktır Frank.Ayrıca sezon boyunca fiziğinin gelişmesi içinde çalışmalar olacaktır büyük ihtimalle.

sunshine dedi ki...

Şu linderothu herkes çok fazla abartıyor.Açıkcası ben hiçbirşey beklemiyorum bu senede kendisinden.Oynadığı dönemlerdede öyle ahım şahım bi oyunu yoktu.
Emre çolak ın bölgesinde çok adam var ama hiçbiri sol ayaklı değil hiçbiri arapası atamıyor hiçbiri onun kadar kolay adam eksiltemiyor.İlerki haftalarda mecburen ihtiyac duyacak ona.Fizik hikayelerini anlatmayın bana büyük insan lincoln de dokununca dokuz takla atıyordu.

TerryM0re dedi ki...

Statü değişti bildiğim kadarıyla 90 doğumlular bu senede paf liginde oynayabiliyor.

pclion dedi ki...

Terrymore, benim de aklıma o takıldı. Ben de değişti diye duymuştum ama her yerde oynayamıyor diye geçiyor hala. O zaman Gökhan Öztürk'ün ayrılması olayında da bir faktör değildi bu PAF Ligi statüsü.

Ayrıca bir yaş daha arttırılmış olsa bile PAF Ligi statüsü hala tam bir bir felaket. Üzerine bir şeyler yazmak istiyorum bir ara...

ugur senel dedi ki...

altyapı efsanesi bence artık zararlı olmaya başlıyor,her altyapıdan cıkan direk a takımda oynayamaz,oynarsa işte sabri-mehmet güven-aydın vakaları cıkar ..evet altyapı cok önemlidir ,üzerinde durulmalıdır ama oyuncunun kalibresi a takıma yetmiyorsa bu iş olmaz, şimdi emre meselesi farklı ,teknik vede akıl olarak yeterli ama fiziksel olarak cok geride,klüp önümüzdeki bir yıl boyunca bu oyuncuyla ilgilenecek bir kişiyi tayin edip,özel calışma yaptırırsa amenna yoksa bu gidişle o da yok olacak, bir zamanlar bir irfan vardı,orduya gitti şimdi,beylerbeyinde izledim,canlı,adım atana kadar topu basıp alıyor o alt ligin sıradan oyuncuları ,özgürcan meselesi var,hayır efendim oynayamaz bizde,imkanı yok eğer o oynarsa bizde sakaryadaki takım arkadaşı olan ferdi demekki bizim yıldızımız olacak kalitede bir oyuncu... serdar biraz daha farklı ,boyu biraz daha uzun vede adımlı oyuncu,sağ tarafda yedek lazım vede kaldı,her halukarda artık balon olduğu anlaşılan aydından iyi oyuncu ....

Related Posts with Thumbnails