Nuri Şahin & Türkiye

Türkiye liginde dengeleri değiştirebilecek üç-dört tane yerli oyuncu var Avrupada oynayan. Bunların en genç olanı Nuri Şahin, Caner Erkin'le birlikte. Dortmund'da 16 yaşında yaptığı müthiş çıkış ona Arsenal dahil birçok üst düzey kulübün talip olmasını sağlamıştı ama başarılı geçirdiği iki sezonun ardından performansı düşüşe geçti. Öyle bir düşüştü ki normalde 30 yaşına gelmeden Türkiye'yi aklından geçirmeyecek, belki de Mehmet Scholl gibi uğramayacak bir oyuncu olan Nuri'yi 20li yaşlarına girerken Türkiye radarına sokacak kadar gözden düşürmüştü.

Geçtiğimiz iki sene boyunca basında pek yer bulmasa da Galatasaray ve Beşiktaş'a transferine ramak kalmıştı Nuri'nin. Feyenoord'a kiralanmadan önce Galatasaray ciddi bir teklifte bulunmuş ama o Hollanda liginde tekrar büyük liglerin radarına girebileceğini düşündüğünden orayı tercih etmişti. Feyenoord'dan Dortmund'a döndüğü dönem ise transfer için ideal bir dönemdi. Dortmund yetkilileri, Nuri'nin fazla dikkat çekmeyen performansı ve gözden ırak oluşu sebebiyle makul bir bonservise bırakacak duruma gelmişti. Beşiktaş bu sefer ciddi bir girişimde bulundu, hatta kulüple de Nuri için oldukça cüzi bir miktar olan 2.5 milyon euro bonservis bedeline anlaşma sağladı. Bu transfere engel olan ise Nuri oldu. Türkiye'ye gelirse Galatasaray ya da Fenerbahçe'de forma giymek istediğini açıklaşmıştı o dönem, ailesinin Galatasaraylı olduğu vurgusunu da yapıp Galatasaray'a mesajı göndermişti. Dönen olmadı, en azından bizim bildiğimiz kadarıyla.

Geçtiğimiz sezon Dortmund'da iyi bir performans ortaya koyan Nuri de takımdaki yerini tekrar sağlamlaştırdı. Aslında bu tip bir transferin gerçekleşmesini öngördüğüm sezon buydu. Nuri yine beklentilerin altında kalsa sözleşmesinin bitimine bir sezon kalmış bir Nuri Şahin'i gelecek kalbur üstü bir teklife rahatlıkla bırakacağını düşünüyordum Dortmund'un. Özellikle bu sene gerçekleşen 'yerli çılgınlığı'nı da hesaba katarsak Nuri de önemli hedeflerden birisi olacaktı. Ancak o geçtiğimiz günlerde Dortmund'la 4 yıllık bir sözleşmeye imza attı ve bence artık Türkiye radarından uzun bir süreliğine ayrıldı. Tekrar düşüşe geçmezse ben bu saatten sonra Türkiye'yle adının anılır olacağını bile düşünmüyorum. Fatih Terim de oynayabileceği bir takımı tercih etmesi gerektiğini söyleyerek bu tercihinde etkili olmuş sanırım. Diğer takımları bilemem ama şu izlediğimiz Nuri Şahin Galatasaray'da o bölgeyi çok iyi doldururdu Ayhan Akman'la beraber...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

10 yorum:

alperensaylar dedi ki...

nuri için avrupa'da 2 takım en üst düzeye gitmek için yardımcı olur; arsenal ve sevilla. ayrıca dortmund'un da yeni ve sağlam bir yapılanmaya girdiğini düşünürsek uzun sürede dortmund'da efsane de olabilir.

canbil dedi ki...

Galatasarayın en çok ihtiyacı olan oyuncuydu bence. Kendisi ikna edilip transfer edilmeliydi.

kıfsmet, yolu açık olsun.

QuaresmA dedi ki...

çift yönlü bir ortasaha diye bilinmesine rağmen bence ne hücumu ne de defansı yeterli düzeyde değil, umarım kendini geliştirmeyi başarabilir. pek ümitli olmasam da..

apaç dedi ki...

çok tempusuz. ingiltere'de oynanan futbola seyirci bile kalamaz.

fizik kalitesi çok düşük. italya'da top göstertmezler.

ispanya'ya da zaten iki beden küçük gelir.

futbol kimliği olmayan, çok çok abartılmış bir ara mevki adamı.

oynayabileceği iki tane pamuk, iki tane bonus lig vardı, ikisinde de oynadı.

en fazla 2 sene daha veriyorum.

ondan sonra ver elini kızılcahamam kampı..

Adsız dedi ki...

futbolcular arasında zor bulunan zeki insan olmak.. bu çocuk gelmiş geçmiş en zeki ve aydınlık (bright demek istiyorum:)) oyunculardan biri.. galatasarayın ihtiyacı olan en önemli unsur orta sahada zeki bir oyuncu, bu özellik malesef topal, ayhan, barış, sarp yada m. güvende kesinlikle eksik. tobias ve kewell için bunu söleyemem tabiki.. nuri artık güçlü, teknik ve zeki bir oyuncu olarak milli takımın değişilmez oyuncusu olacaktır.. rijkaard ı kewell ı ikna edebilenler isteseler nuriyi elbette ikna edebilirlerdi... son söz galatasaray çok şey kaçırmıştır.. dk

Adsız dedi ki...

bende nuri şahin'i pek beğenmiyor ama bunu açıkca dile getiremiyordum.bu platformda kendi görüşlerime benzer görüşlere ulaşmak beni mutlu etti.vedat okyar'ın tabiriyle ne kokar nede bulaşır diyeceğimiz tipte bir futbolcu nuri.çok şişirildiğini düşünüyorum.

apaç dedi ki...

altın(!) jenerasyonun altın(!) çocuğuydu halbuki.

ah u17, vah u17..

dere tepe düz u17!..

pclion dedi ki...

Senden de böyle bir yorum beklerdim zaten. Ya Bülent Uygun'a layık görürdün, ya Abdullah Avcı'ya. :)

bRn dedi ki...

A Milli altı her seviyedeki turnuvalarda gözlerin pasını silen bi adam olmuştur Nuri, hiçbir turnuvada -ki şimdi 3 tn hatırlıyorum- hiçbir zaman pek de iyi deildi bea! dedirtmemiştir. A takımda izlemek için uzun süredir sabırsızlanmaktayım ama ne olursa olsun takımın değişmezi olabilecek bir seviyededir, önüne geçilemez. Pas ve özellikle uzun paslar konusunda onunla karşılaştırılabilecek başka bir Türk futbolcusu olduğunu düşünmüyorum ki bu bile tek başına GS'de çok fazla görmek istemem için yeterlidir. Çok isterim ama gelmesin tabi...

Bir yorumda temposuz denildiğini gördüm. Agresif, günün meşhur tabiriyle ısıran oyuncu sınıfına girmeyebilir ama kesinlikle tempoyu ayarlamak iyi olduğu özelliklerinden biridir bence. Fiziği gelişebilir, illa kas yapacaktır diye düşünüyorum çünkü yaşı hala 20!

Patlama yapamadı hala ama Bundesliga ikinci yarısında, özellikle son 1-2 ayda çokca şans buldu, asistler yaptı, gol attı vs.

tobias dedi ki...

17 yaş altı şampiyonasıni izlemiştim ve aydın yılmaz'dan, erkan ferin'den, özgürcan'dan, tevfik'den,nuri'den çok umutluydum.pclion yanlışım varsa düzelt lütfen ama o takımdan üst düzey futbol oynayan bir nuri var sanırsam.onunda ne kadar beklentilere cevap verdiği tartışılır.senin bu konulara hakim olduğunu hepimiz biliyoruz.vakit bulup o takımdakilerin şimdi nerede ne yaptıklarını yazarsan çok sevinirim.

Related Posts with Thumbnails