Maccabi Netanya 1-4 Galatasaray || Bir Galatasaray Klasiği...

Galatasaray taraftarı bu tip eleme turlarında takımının farklı kazandığı maçlarda bile yüreğinin ağzına gelmesine artık alıştı, en azından benim için öyle. Tromsö faciasından tutun, Slaven'e, Bellinzona'ya, Sion'a, Tobol'a kadar hepsinde geriye düşen bir Galatasaray var deplasmanda. Bu maçtaki kriz Allahtan kısa sürdü ve Hakan Balta beraberliği getiren golü attı. Yoksa stres altında geçmeyen dakikalara sahne olabilirdi maç.

Galatasaray'da geçtiğimiz sezonlardan farklı bir şeyler var, bunların başında da artık bariz bir biçimde gözümüze batan duran toplar geliyor. Tobol maçlarında atılan 3 golün tamamı duran toplardan gelmişti, bu maçta da ilk ve son gol kornerden geldi. Elano transferinin en sevindirici yönlerinden biri duran topları etkili kullanan bir oyuncunun gelmesiydi ama 10 numara motivasyonlu Arda Turan kornerlerde Elano'ya ciddi şekilde rakip olacağa benziyor.

D-Smart'ın dolandırıcılığı malum, yeni kanal problemini biliyor herkes. Maçın takibini internetten yapmak durumunda kaldığımdan sağlıklı bir değerlendirme yapmam mümkün değil ancak özellikle ikinci yarıda takımın maça kalitesini ve ağırlığını koyduğu aşikar. Hazırlık kampında Barcelonavari 4-3-3 denemeleri yerini geçen sene Skibbe'nin denediği 4-2-3-1'in daha dinamik bir versiyonuna bırakmış. Elano transferiyle kadro iyiden iyiye bu taktiğe uygun hale geldi zaten. Bu düzenin en önemli parçalarından olan beklerin hücum performansı dikkat çekici, hem Hakan'ın hem Sabri'nin golü var bugün. Sabri'nin golünü kaçırdım ama çok düzgün ve iyi bir şut olduğu söyleniyor. Tekrarını bekliyorum. Kewell da skorer kanat performansı devam ettiriyor ki geçtiğimiz sene bıraktığı yerden devam edecekmiş hissi veriyor bana. Bu kadar formda bir Arda Turan ve yeni transfer Kader Keita varken bu üç oyuncu nasıl beraber oynayacak, göreceğiz.Ofansif orta sahayı da göbeğe katarsak o üçlüde kimin forma bulacağı takım düzeninin kaderini çizecek ayrıntı gibi duruyor. Mehmet Topal'ın yanında riskli bir tercih yapıp Elano mu oynatılacak, yoksa Ayhan Akman ya da Barış Özbek mi o bölgeyi dolduracak, göreceğiz. Mehmet Aurelio söylentileri de dolaşıyor etrafta, önümüzdeki duruşmada TFF'nin verdiği tazminat kararı kalkarsa transferin gerçekleşmesi sürpriz olmaz. Topal'a olan İspanya ilgisi de düşünüldüğünde arkası dolu bir senaryo gibi geliyor bana.

Son olarak defans hattının kafamda soru işaretlerini artırdığını da söylemeden geçmeyeyim, Zan-Servet ikilisinin uyumu hala belirsizliğini koruyan bir konu. İyi bir Emre Güngör bu ikiliyi bozabilir gibi geliyor bana, bakalım. Turu kısayoldan halletmemiz güzel oldu, burdaki maçta yeni transferlerin yanı sıra Serdar Eylik'i tekrar görme şansımız olabilir. Takım olma ve rotasyonu oluşturma yolunda Rijkaard yol almaya başladı. Bu sürecin en kısa sürede ve sorunsuz geçilmesi Galatasaray'ın geleceği açısından hayati önem taşıyor...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

31 yorum:

halk dedi ki...

hızına hayranız.girişi önceden yazmak da güzel, devamı için 'premium reader'.

bunlar bir yana o golü atan sabri miydi hakikatten:):)

Temur dedi ki...

bu arada UEFA'da günün maçına dikkat çekerim. Tromso-Slaven Koprivnica

pclion dedi ki...

Ben yine Karabağ'a takıldım, Honka'yı da deplasmanda yenmişler ve büyük ihtimalle play-off turuna kalacaklar. Dünkü sürprizleri bugün yazacaktım ama zaman bulamadım bir türlü, bugünkü skorlarla beraber bir derleme yaparım bu gece ya da yarın...

csyasoo dedi ki...

Leo'da iyiydi.

koala dedi ki...

Adım adım ilerliyoruz Uğur. Başlangıç için fena değil bu oyun. Daha da iyi olacağız. Servet-Gökhan Zan ikilisi ne yazık ki, istenilen gibi olmadı, olamazdı da. Umuyorum Emre Güngör sağlıklı bir biçimde aramıza katılır ve formayı alır..

Sevgiler...

Spooky dedi ki...

-Geçen iki maçtan iyi miydik?
-Evet.

Bence bu kısa soru-cevap herşeyi açıklıyor. Yol alıyoruz, gelişiyoruz...

Gaziantep'te 19:30'da başlayacak maçtan sağ salim dönmemiz dileğiyle...

Spooky dedi ki...

** Gökhan Zan konusunda haklı çıkmaktan korkuyorum. Emre G. ve Emre A. denenmeli...

** Orta saha oyuncularında bolluk var. İsimleri tam anlamıyla kestiremiyorum ama uzun vadede Barış'ın daha çok forma giyeceğini düşünüyorum.

** Arda.

1979 dünya vücut şampiyonu yaşlı kurt halil dedi ki...

eh bu takıma da atsın yani ne var.
bu sene beşiktaş ve galatasrayın ligi domine etçeğini düşünüyorum.

Skywalker dedi ki...

Arda Turan'ın bu sezon asist kralığı olacağı düşüncesi belirdi maçı yarım yamalak seyrettikten sonra. Üç golün asistini o yaptı. Kewell'ın golünde asisti Aydın yaptı fakat Aydın'a da o topu kaçıran yine Arda oldu. Sabri'nin golü de görülmeye değerdi. Hagi'nin son dakikada Atletico Bilbao'ya attığı golün diğer kanattan atılmış hali. Takımda en beğenmediğim oyuncu Nonda'ydı. Çok etkisiz kaldığını düşünüyorum.

Spooky dedi ki...

Duran toplardan gol atıyoruz ve her seferinde organize oluyoruz. Gözlerim yaşarıyor.

Adsız dedi ki...

Korner kullananların yaptıkları işaretler süperdi. Önce Kewell kollarını yana açtı, napıyo bu la dedim. Sonra kollarını yukarı kaldırdı orda çaktım, çalışılmış işaretleri kullanıyor, yerden vuracağım, havadan vuracağım, vs

siriusjames dedi ki...

Uzun zaman sonra böyle rahat rahat maç izledim. Takım yoluna giriyor doğrusu. Yalnız keşke 2-1 bitseydi maç da Sabri atmasaydı golü, bi 10-15 maç daha oynamayı garantiledi. Gerçi Rijkaard takmaz golü falan ama. Yalnız apaç gelmeden ben söyleyeyim, Sabri için normal bir vuruştu o, gol olması ise mesafenin az olmasından kaynaklanıyor. Yani yine uzaktan çekse Filistin'e gidecekti top. İlla eleştirme olarak sayılmasın bu ama benim gördüğüm bu. Ha tabi ben Sabriden 5-6 senedir nefret ediyor muyum ediyorum, belki de iyi oynasa bile ben kötü oynadı diyorumdur.

Skywalker dedi ki...

Korner kullanırken futbolcular, İsrail askerlerine pasaport gösterecek sandım.

akakiyeviç dedi ki...

Takımın hücum hattı süper de savunma ne olacak?
Servet'le Gökhan Zan birbilerine alışmadılar daha.Zaten ağır oyuncular.
Kişisel görüşüm savunmada Emre G.-Servet birlikteliği daha iyi olur.Şampiyon olduğumuz yıl,iyi bir ikili oluşturmuşlardı.
Bir de artık bu D-Smart DOLANDIRICIlarına artık dur demeli.
Ulan bi futbol keyfimiz var, onun da içine...
Yılda 200 TL vercekmişim dünyanın en kaliteli liglerini seyretcekmişim.Dünyanın en kaliteli ligleride İskoçya'yla Hollanda ligi...Banane onlardan sen UEFA ve Şmp. ligini şifresiz verde diğerlerini ne yaparsan yap.
Hadi durumu iyi olan veriyor,durumu kötü olanlar ne yapacak?
Uefa'yla Şampiyonlar ligini eskisi gibi şifresiz seyredebilmeliyiz.Artık Yeter D(olandırıcı)-Smart

akakiyeviç dedi ki...

Forma numaraları da güzel olmuş.
Aynı eski günlerdeki gibi...

joyous dedi ki...

Son gol kornerden gelmedi, arda çizgiye kendi çabasıyla indi, Baros'a orta yapmadı, pas verdi ve gol oldu. Yani bir duran top organizasyonu değildi gol.

Frank Baumann dedi ki...

PcLion, öncelikle yaklaşık dört aydır takip ettiğim ve açılış sayfası yaptığım blogundan ötürü kutlarım.
Rakibimzi, Tobol'dan daha güçlü ve futbol oynamaya çalışan bir takımdı öncelikle. TSL'de orta sıralarda rahatlıkla oynayabilirler. Biz galatasaray taraftarları rakipleri niye bu kadar küçümsüyoruz anlamıyorum.

*Sabri çok kötü bir sağ bek. Ama iyi bir orta saha oyuncusu, eğer sağ beklikten kurtulursa taraftardan bu kadar küfür yemez.

*Aydın uzun zamandan sonra ilk defa olumlu bir görüntüdeydi. Futbolu aklıyla oynamayı öğrenebilir ve biraz daha güçlenirse, faydalı olabilir. Ayrıca bu depresif havasından kurtulması lazım, bölgesindeki diğer isimler yıldız diye pes etmemesi lazım. (örnek: sinama-pongolle)

*Baros yine sarı kart gördü, yine yanlış pas tercihleri yaptı ve yine golünü attı. Zaten eksiklikleri olmasa şu an Galatasaray izleyemezdik kendisini.

*Gökhan Zan fazlasıyla savruktu. Umarım teknik ekip uyarır Gökhan'ı.

* İlk 3 maçın en iyi Ayhanını izledik. Elano'nun transferiyle, formanın zora girdiğini anlamış herhalde.

* Arda, mevkisinde şu anda dünyanın sayılı oyuncularında biri. Hırvat veya İskandinav olsaydı şu anda dünya devleri peşinde koşuyor olacaktı. Neyse ki TC vatandaşı ve Galatasaray'da oynuyor.

* Kewell ve Nondayı da çok seviyorum anasını satayım. :P
Gidip Huntelaar'ı almayacaksak (yuh) Nonda'nın satılmasının anlamı yok. Ayrıca takımın yeni sistemine Barostan daha uygun gibi.

Adsız dedi ki...

Son gol kornerden değildi yalnız..

sicko dedi ki...

Elano transferiyle birlikte takımın dizilişi kafalardaki en büyük soru işareti.

4-3-3 oynayacaksak orta 3'lü Elano-Arda-Mehmet olursa defansif anlamda zorluk yaşarız gibi geliyor bana.

4-2-3-1 oynanırsa Topal-Arda Kewell-Elano-Keita mı olacak yoksa kadroya Ayhan girip Kewell kenarda mı oturacak?

Bu soruların cevabını Elano'nun oyun stiline göre verebilirz ama konuda da kesin bi bilgim yok açıkçası. Kendisi "oyunun 2 yönünü de oynayan" tipte bir oyuncu mudur? Bilen varsa cevap çok makbule geçer.

Son olarak da Servet-Zan ikilisinin yeterli olmadığı çok açık. Oraya ayağı top yapan bir oyuncu gerektiği çok açık.

Teşekkürler.

Protanopia dedi ki...

Mehmet Topal'ı kesinlikle Aurelio'ya tercih ederim. Mehmet Topal daha çok genç. İstikrarlı bir oyucu da olduğundan daha sonraki dönemlerde transfer yapabilir. Şu yükselmekte olan takım muhtemelen Şampiyonlar Ligi'ne çok iyi bir hücum gücü ile gidecek. Mehmet Topal kesinlikle lazım. Bu hücumun arkasını ancak o toparlar. En kötü bu sene Avrupa Ligi'nde yarı final-final görelim de öyle gitsin.

pi dedi ki...

Arkadaşlar formanın arkasında Ülker yazısı olacağı ve isimlerin de numaranın altında olacağı söyleniyordu fakat bu maçta öyle değildi?

Acaba lig maçları için mi geçerli bu olay?

Spooky dedi ki...

uefa statüsünde izin yok sırta reklam almaya o yüzden eski usüldü formalar

Adsız dedi ki...

sanırım elano takıma gelince pesteki gibi olcak orta sahada oynucak ama amf işaretlicek rijkaard:P

Gala's dedi ki...

topaldan umudumu kesmeye başaldım. buraları kaçırmaması gerekirdi. eğer talibi varsa 6-7 neyse kesinlikle satılmalı. kendisi de git denilirse sorun çıkarmaz. yerine 1.5 m euroya aurelio çok iyi gider. hem statüsü türk hem para olarak kar ederiz. hem de topalın ne olacağı belli değil. ayrıca daha tecrübeli ve kaliteli. tam da o bölgenin adamı. hem topal kendini daha çok geliştirir yurtdışında. yeni bir Tugay olmaması için hiçbir neden yok. aurelio davayı kaybetsede kazansada gelecek diye duydum. bakalım ne olacak

Aslantepe dedi ki...

''Geçen maçtan iyi miydik, evet'' düşüncesinin pek gerçekçi olmadığını düşünüyorum. Zira sorunun bir ayağı da olmalı. Bu da Netenya Tobol'dan daha hazır bir takım mıydı olmalı. Bence kesinlikle değildi. Yer yer Anderlecht karşısındaki Sivas Spor gibi savrulup gitti savunmaları. Duran toplardaki başarımız kadar başarısızlıklarının payı var. Hatta daha fazla. Bunları göz ardı etmeyin. Tobol adam paylaşımında çok daha iyiydi. Arda 1 haftada korner atmayı mı öğrendi? Hakan'ın golünü antremanda atabilir miydi Galatasaray.Sanmıyorum. Kadro yapısıyla daha fazla hücum etkinliğine sahip bir Galatasaray ve karşısında Tobol'de olan oyun disiplini ve alan daraltma yeteneklerinden eser olmayan bir Netanya. Skor 1-4. Geçen maçtan daha iyi mi oynadık? Bence bu maç ölçü değil.

Spooky dedi ki...

Maçın ölçü olduğunu söylemedim zaten; kupayı alıyoruz heyooo havalarında da değilim.

Ben bu skoru bekliyordum zira maçtan önce Netanya-Sliema maçını izledim Justin TV'den. 3-0 yenilen takım bile çok rahat hücum etti. Maccabi'nin savunması gerçekten kötüydü ama benim baktığım oyunun hızı takımın uyumu gibi unsurlar. Mustafa Sarp her maç biraz daha çabuk pas yapıyor. Arda geçen maçtan daha iyiydi evet belki daha az markaj altındaydı.
Duran toplarda gayet organizeydik, çalışılmış organizasyonları uyguladık.
Benim ölçülerim bunlar...

Adsız dedi ki...

http://img259.yukle.tc/images/3225burcuuu.jpg


programdaki sunucunuza bi zahmet sorarmısınız ? Haldun'u adam sandı nedemek acaba ?

Spooky dedi ki...

@adsız

banu yelkovan değil haldun'u adam sandı diyen.
burcu esmersoy.

banu yelkovan elano mu? tweet'inden sonra burcu esmersoy haldun'u adam sandı demiş.

pclion dedi ki...

Banu Yelkovan'a sordum Spooky gibi söyledi o da. Haldun kısmını yazan Burcu Esmersoy, Banu Yelkovan biraz konuşmanın kurbanı olmuş...

Adsız dedi ki...

he öyle mi pardon o zaman.

o kızın da Galatasaray'la bir alıp veremediği var ya neyse.

Spooky dedi ki...

Evet. Twitter'ın da karışık yapısı var biraz ilk bakışta Banu Yelkovan söylemiş gibi gözüküyor ki bence söylemez asla böyle birşey.

Burcu Esmersoy'un da kendi derdi boşverin.

Related Posts with Thumbnails