Galatasaray Forma Reklamları

Hazırlık maçlarını seyredenlerin dikkati çeken ilk konulardan biri eski formaların Türk Telekom rötuşlu reklamları olmuştur muhtemelen benim gibi. Esas olarak forma tanıtımında göreceğiz elbette yeni reklamları ancak büyük ölçüde aynı şekilde olacağını öngörmek zor olmasa gerek. Türk Telekom'un beyaz fontuyla devam edilecek yola. Birçok kişi fontu ve yazılışı beğenmemiş ama bunca sene Aria-Avea işkencesini çektikten sonra kalkıp da şu yazıya laf etmek benim içimden gelmiyor açıkçası. Uzun süre sonra adam gibi bir forma reklamımız olacak bana göre. Bir ara kurumsal logo kullanılacak diye tırsmadım değil hani ama Türk Telekom yetkililleri de o logonun bu formada ne kadar abes duracağını anlamış olacaklar ki reklamlarda kullanılan fontla 'Türk Telekom' yazılmasını tercih etmişler. Aslında logodaki üç satırlı versiyonu ve fontu tercih edebilirdim ama buna da itirazım yok pek. En azından beyaz yahu, belki birisi akıl eder de şu bitmek tükenmek bilmeyen siyah forrma fontlarını beyaz reklama uydururlar! Başka çare kalmadı çünkü, taraftar istiyor diye olacağı yok bu işin.Bir de geçtiğimiz aylarda haberini verdiğimiz forma arkası logoları var elbette. Bu reklam için de Ülker ile anlaşıldı, 4 seneliğine 27 milyon dolar alınacak bu anlaşmadan. Rakamlar oldukça iyi gözüküyor ama formanın ruhuna gerçekten ters bu forma arkası reklamları, ısınamadım, ısınacağımı da pek sanmıyorum. Futbolcu isminin altta yazmasının bana verdiği rahatsızlık 27 milyon dolar eder mi dersek etmez belki ama benim gibi hisseden birçok kişi olduğuna eminim. Yeni sezon formalarına bakarken iki kere düşüneceğiz artık. Ben forma arkasına isim dahi yazdırmaya kıyamayan bir adamken kalkıp reklamlı bir formayı nasıl alacağım, inanın bilmiyorum. Outlet yollarını aşındırabilirim, yeni sezon forması almak yerine hoşuma giden eski formaları toplamak için. Tanıtımda gözüme çok hoş gelen bir forma olmazsa (ki düz kırmızı forma hariç ilk görüşte bunu kesinlikle almalıyım dediğim forma olmadı senelerdir) geçtiğimiz sezonlara yönelirim gibi duruyor. Yine de beklemek lazım.Forma reklamı demişken Marshall'lı, Show TV'li formaları anmadan geçmemek gerek. Bir formaya bu kadar oturan reklamları uzun süredir göremiyoruz. Parası neyse verelim, şu şekilde çıksın takım sahaya dedirtiyor adama. Her takımın kendine göre bir efsane forması vardır elbette ama Galatasaray-Marshall kadar uyumlusunu ben görmedim, göreceğimi de sanmıyorum. Bir de Manchester United'ın Sharp reklamlı formaları içime çok sinerdi, kafamda özdeşleşmiş ikililerden. Belki Shell güzel durabilirdi formada ama fanteziye giriyor bundan sonrası, ticari bir anlaşmadan söz ederken sınırları da bilmek gerek. Galatasaray'a en faydalı anlaşmadır önemli olan, gerisi laf-ı güzaf. Forma tanıtımları sonrası esaslı bir değerlendirme yaparız, şimdilik şu güzelim formaya bakıp iç geçirmekten başka yapacak bir şey yok...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

20 yorum:

Spooky dedi ki...

Gün gelir Galatasaray bu ekonomik sorunlarını aşarsa (umarım 4 sene içinde) bu forma arkası reklamı tarihe karışır. Göğüs reklamı bile içime zor sinerken kollar ve forma arkası iyice sinir bozucu. Ayrıca, şorta reklam almak da artık mümkün, federasyon kabul etmiş; inşallah oralara hiç girmeyiz.


Forma alalım, resmi tshirt ve çeşitli GSSTORE ürünleri alalım, GSM'e geçelim.

bRn dedi ki...

Boşu boşuna okudum yazıyı. İnsan karşıt veya yeni bi düşünce görmek, bişeyler öğrenmek istiyo... Yazının madde madde alayına katılınca olmuyo :)

Ülker'i ve yerini yadırgadım bnde, alışırım herhalde de numara ve ille de isimler beyaz yazılmalı bnce. Yakıştıramadım hiç siyahı GS formasına neyse ki siyah şortlu günler geride kaldı(!)

arnawut dedi ki...

Marshall çok güzeldi, avea iğrençti. Türk Telekom'da çok kötü. Ben Arsenal Fly Emirates ve Sega gibisini hatırlamıyorum...

mes dedi ki...

Bu ne abi ? Hadi reklam aldınız bi şey demiyoruz da neden üstte kardeşim ? Arda'nın kaptanlık töreninde forma üstünde ülker yazıyor gerçekten bir şeyi doğru yapıyorsak orda yanlışı çıkarmak için de her şeyi yapıyoruz.


Ben bu sene River Plate forması aldım , Eski Açık kombinemi'de aldım eğer bu sene yolunuz Eski Açık'tan geçerse üstünde River forması olan biri görürseniz bilinki o benimdir , bir nevi protesto :)

apaç dedi ki...

http://img196.imageshack.us/i/fitchvemitchellap61.jpg/

üstteki poların forması, beyaz şort, siyah konç..

şu üçü olsun, önde ören bayan reklamı dahi olabilir.

samimi söylüyorum ses çıkarmam.

yeter ki şu üçü olsun!

mustafa dedi ki...

Ben de hic sevmedim "Ulker" olayini..Son 5 sezonda 3 tane forma aldim ama Boyle giderse onumuzdeki 4 sezonda hic forma almayacagim.

julien sorel dedi ki...

efsane marshall forması :)

çubuklusu ve beyazı bugün satışa çıksın, yeni sezon formalarının 5 katı satar. şahsen ben çıktığı hafta atlarım.

juve'nin 90'larda giydiği sony reklamlı formaları ve real'in teka reklamlı formaları da uyum bakımından sevilen örneklerdir herhalde.

quad dedi ki...

Uğur sana aklına gelmeyen çok uyumlu bir forma - reklam ikilisi hatırlatayım:

Beşiktaş - Beko tabii ki.

felix mourinho dedi ki...

kleve'ye de daha 1.saniyede gol atmışız. hey maaşallah..

yeni formaları görelim önce, sonra yazıları tartışırız. neticede bunlar 2 haftaya kalmaz raflara kalkar..

M.T dedi ki...

Formalar tıpkı bir yerel takım forması gibi. Anlaşmalı firman Adidas gibi bir dünya markasıysa daha kaliteli bir ürün bekliyor insanlar. Siyah katkılı, koyu kırmızı ve koyu sarı bir forma(Roma gibi) mükemmel asil durur o yeşil saha üzerinde. ÜLKER reklamı bozmuş tabi ama beterin beteri var. Bizim yönetim ya JELIBON falan alsaydı. Ama yine de tasvip etmiyorum forma arkası reklamını.

Gala's dedi ki...

Şu formaya bakarmısınız mükemmel...

http://armaninpesindeyiz.blogspot.com/2009/07/obaaaa-ama.html

Adsız dedi ki...

ben bir taraftar olarak neden reklam panosu gibi dolaşıyorum?
futbol takımı giysin madem paraya ihtiyaç var; ama taraftar forması neden reklamla satılıyor bunu anlamıyorum. Ben ülkersporu ya da türk telekomsporu tutmuyorum, onlarla da işim yok, sadece Galatasaray forması almak istiyorum ama buna izin vermiyorlar, zaten su siyah font olayından artık bay geldi, ne lanet birsey nerden bulastiysa kim cikardiysa hangi aklı evveller sarı kırmızının arkasına siyah font düşündüyse.... fuck this system

Adsız dedi ki...

Brn siyah şortu eleştirmişsin ama 96-97 ve 97-98 deki parçalı forma - siyah şort ikilisi hasta olduğum formalarımızdan.. Rijkaar'dın Euro2000'deki siyah şort isteiğini biliyoruz, bu sene de olabilir diye düşünüyorum..

AbSurDMaN dedi ki...

Kulübün yararlarını göz zevkime 1000 kere tercih ederim. Para kazanıyorlarsa ve kulübe yararı varsa varsın ülker üstte yazsın. Göz gördükçe gönül katlanacak napalım...

Adsız dedi ki...

Besiktas & Beko efsanedir .

Adsız dedi ki...

Beşiktaş beko puma 3lüsünü bozmaycaktı

pi dedi ki...

Benim merak ettiğim, acaba Türk Telekom yazısının arkasındaki kırmızı fon yeni sezon formalarında da olcak mı yoksa geçic olarak mı böyle?

Bence o fon en az ülker reklamı kadar kötü. Fakat Türk Telekom reklamı fena değil bana kalırsa...

oFe dedi ki...

inşallah o kırmızı fon hiç olmaz, direk yazı olur. yazı gerçekten güzel durmuş, benim hoşuma gitti. ama kırmızı fon çok abes...

ülker mevzuuna hiç girmiyorum zaten.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

beko beşiktaş için neyse benim için marshall'da galatasaray için odur... çok güzel oturuyordu formaya...

Çift Kaşarlı Tost dedi ki...

@ mete: river plate formasının da orjinalinin arkasinda lubrax reklamı var ama, onu napıcaz :)

http://cgi.ebay.com.my/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260434025688

bu arada shell - galatasaray birlikteligi neredeyse gercekleşiyordu turkbank sonrası, adec saat donemlerinde, icimde buyuk uktedir, bir shell, bir de opel, opel'le oyle bir hale gelmiştik ki fotospor'da "galatasaray'ın yeni formaları" haberinde fener'e gitmeden bir kac ay once simsek desenli formada opel reklamıyla tanju'nun fotograflarını cok iyi hatırlıyorum, sonra bir sekilde iş yatmıştı da adec saat'e donulmustu bir sezonluk...

Related Posts with Thumbnails