FC Kleve, Al Ahly & Casablanca Maçlarından Kalanlar

FC Kleve, Al Ahly ve Casablanca takımlarına karşı üç hazırlık maçı yaptı Galatasaray şimdiye kadar. Bu maçların temel kıstası temel rotasyonu belirlemekten ziyade genç ve geçen seneki performansları sebebiyle kadroda düşünülmeyen oyuncuların Rijkaard tarafından değerlendirilmesiydi, maç kadrolarına bakınca bunu rahatlıkla görebiliyoruz zaten. Yayınları internetten takip ettiğimden dolayı gözümüzden kaçmış bazı detaylar olabilir ama daha ciddi bir sınav olan Leverkusen maçı öncesi aklımıza takılanları yazmak gerek.

İlk önce şunu görmek mümkün, takımımızın 4-3-3 ve bunun varyasyonlarını oynayacağı kesin. Üç maç boyunca da bunu görme şansını elde ettik. Birebir Barcelona modeli olmasa da kanatların daha bir forvet, oyun kurucunun daha bir orta saha olduğu yeni bir düzene geçiyoruz. Bu anlamda Arda Turan'dan orta üçlünün diğer iki elemanıyla hücum üçlüsü arasında köprü görevi görmesi bekleniyor olabilir. Önümüzdeki Leverkusen maçına as kadroyla çıkılırsa Arda Turan'ı daha dikkatli izlemek gerekecek.

İkincisi elbette üç maç boyunca sıkça yer bulan genç oyuncular. Emre Çolak, Erhan Şentürk, Serdar Eylik ve Özgürcan Özcan takıma yeni katılan oyuncular arasında en fazla şans bulanlar oldular, Yaser, Uğur ve Aydın'ı da katabiliriz bu oyunculara. Gördüğümüz şu ki Emre Çolak ve Erhan Şentürk gelecek sezon bir şekilde kendilerine rotasyonda yer bulacaklar. Erhan yeni sisteme en uygun forvet oyuncularından birisi kadrodaki, top tekniği ve topu saklama becerisi onu hem merkez forvet için, hem de kanat-forvetler için önemli bir alternatif kılıyor. Emre Çolak da orta sahada oyun kurucu pozisyonu için ciddi adaylardan biri olduğunu gösterdi. Pas alışverişi konusunda istekli ve sorumluluk alan bir yapısı var, duran top kullanabilmesi ve zaman zaman kaleyi denemesi de bir başka artı puan. Bugün takımın tek golünü attı bu şekilde, ordan o şutu deneyecek fazla oyuncu yok takımda. Takımdaki sol ayaklı oyuncu eksiğini de düşünürsek Emre Çolak'ı bu sene beklediğimizden daha çok izleyebileceğimiz izlenimine kapıldım.

Genç oyuncuların dışında Mustafa Sarp'ı da alıcı gözüyle izleme fırsatı bulduk. Pas alışverişi biraz yavaş olsa da doğru pası vermeye çalışan ve önceliği topu kaptırmamak olan, faydalı olabilecek bir oyuncu izlenimi verdi bana Mustafa. Mehmet Topal'ın yokluğunda geçen sene çok sıkıntı çekmiştik. Bence o rolün yedekleyicisi olarak Barış Özbek'i kullanmak bir hata, o daha çok ikileyen oyuncu rolünde başarılı oluyor. Bu anlamda Mehmet Topal'ı gerçek anlamda yedekleyebilecek oyuncu olabilir Mustafa Sarp.

Bu üç maç bir başlangıçtı, dediğim gibi esas takımı Leverkusen karşısında yavaştan görebileceğimizi düşünüyorum. Esas yorumları o zaman bırakmak daha doğru olacak. Bu süreçte parlayan oyuncularımızı bir de as takımla beraberken izlemek lazım, kimin kalıp kimin gideceği o zaman az çok belli olur. Şimdiden daha fazlasını söylemek pek gerçekçi değil zaten. Bekleyelim, görelim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

20 yorum:

Temur dedi ki...

Emre konusunda ben de senin gibi çok ümitliyim lakin fizik güç sorununu halletmesi lazım. Lig de çok ezilebilir.

csyasoo dedi ki...

Emre Çolak bana göre kesinlikle süre bulacaktır takımda.

Bana göre Serdar Eylik'de Kewell'ın yedeği olacaktır.

Spooky dedi ki...

uzun zaman alması muhtemel ama pas alışverişi ilerleyen dönemde hızlandıkça çok etkili bir takım olabiliriz. tabii esas oyuncuların ne yapacağı da önemli. fazlasıyla ışık saçtık bence.

bir de canlı olarak defans dörtlüsünü izlememiz lazım. açıkcası bu maçta garip şeyler oldu zaman zaman, bi bakmalı...

ugur senel dedi ki...

mustafa sarp yorumunuza katılmıyorum.kaplumbağa hızı ile rijkard sisteminin icine edecek oyuncudur kendisi ama o mevki icin hepsinden iyisi bu gun azda olsa oralarda oynayan serkan kurtuluştur, mehmet güvenin vede sarpın toplamından daha cok katkı yapar,umarım rijkard ısrarcı olur keza iki yönlü cok kaliteli bir oyuncu kazanırız..

alessandro del piero dedi ki...

pclion ekşide yazan milyonbirinci sen misin? gs altyapısını en az senin kadar takip eden ve hatta yorumları seninkilere çok benzeyen birisi çünkü.

sembolist dedi ki...

emre ve serdar umarım fizki gelşmini ''doğru'' bir şeklde tamamlarla ve şuan Aydın Yılmazın düştğü duruma düşmezler..
Aydın Yılmazın bence bu son şansı.Artı daha çok ''eskstra'' çalışma yapmalı bu sezon(boş kaldığında tek başına da).. çalışma derken ftnes ağırlıklı fiziki bir çalışma..Yoksa Ceyhun Eriş'leşir ve yok olur..

pclion dedi ki...

Yok, ben ekşi sözlük yazarı değilim. Sadece okuyorum...

reverdy dedi ki...

rijkaard yaser'i henry gibi oynatmaya çalışıyor.ilk iki maçta hafiften bocalasa da bu maçta etkiliydi yaser özellikle uzaktan çok güzel bir şut çekti.umarım takımda kalıcı olur.

sunshine dedi ki...

Neden fizik güçlerini kendileri geliştirsinki bunu takımın kondisyonerleri fizyoterapistleri belli bir program dahilinde yapacak.Lincolnden sanki fizik gücü fırlıyordu.Messi de iniesta da çokta fizikliler, şu kondisyon ve güçle fiziği ne zaman ayırabileceksiniz çok merak ediyorum.
Benim için gökhan zan kadroda olmasında kim olursa olsun gerçi olsada en fazla 5 maç dayanabilir rijkaard.
ana kadro:
aykut
uğur e.güngör servet h.balta
m.topal
barış e.çolak
keita baros arda
yedekler:
franco
sabri m.akça e.aşık a.erdem
m.sarp
ayhan arda
kewell e.şentürk s.eyilik

Sade dedi ki...

Genç futbolcular için hem futbolculuğu hemde teknik direktörlük kariyeri şuana kadar Türkiye'ye gelmiş en kariyerli teknik direktör olan Rijkaard'la çalışıyor olabilmek ve kendilerine hazırlık maçında da olsa şans veriliyor olması bulunmaz hint kumaşı. Umarım hepsi elinden gelenin en iyisini yapar ve Galatasaray formasını hak edebilirler.

Adsız dedi ki...

mustafa sarp = maldonado ?

Adsız dedi ki...

Al-Ahly ve Wydad maclarinda kaleciler yere yatmadan mac bitirdiler. Bu takimlar cok zayif takimlar degil aslinda. Biz mi cok iyiydik, onlar mi zayif kadro ile cikti bilemiyorum.

Rijkaard hangi kaleciyi gonderecegine nasil karar verecek acaba?

Adsız dedi ki...

Çin Konsolosluğuna Gidiyoruz!

İçimiz kan ağlıyor!

Kendi soyumuzdan olan müslüman türk kardeşlerimiz haince, acımasızca, şerefsizce katledilmekte ve bu olaylara maalesef tüm dünya seyirci kalmaktadır.

Bu yaşananlara artık bir dur demenin, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin ve bir kıvılcım olmanın vakti geldi.!

Cumartesi günü 14:00’de Tarabya’da bulunan Çin Konsolosluğuna gidip protestoda bulunacağız. Galatasaray’lı olup olmaması hiç önemli değil herkes eşini dostunu, arkadaşını alıp cumartesi günü Tarabya’da olmalı!

ultrAslan

Adres Bilgileri :
Memduh Paşa Yalısı Mısırlı Cad. Tarabya İstanbul
Tel : 90 212 299 21 88

mrt309 dedi ki...

Rijkaard'ın gelişiyle birlikte Galatasaray'da herkes sistem üzerine kafa yoruyor ve bunu yaparkende bu sistemin mükemmele yakın uygulandığı Barcelona'yı örnek alıyor. Chelsea'de örnek alınabilir.

Keita ve Baros'un yerleri garanti. Keita'nın göstereceği performans çok önemli. Merakla bekliyorum. Arda'nın orta üçlünün ofansif yükünü çeken oyuncu olması muhtemel. Ancak Emre Çolak'ta kendini geliştirirse o bölge için iyi bir seçenek olabilir. Böylece Arda ileri üçlünün soluna geçerki bence orada çok daha etkili olur. Kewell pek güven vermiyor açıkçası, istikrarsız.

Ancak Rijkaard için en büyük problemin bekler olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın bekleri bu sistemde ne kadar etkili olacak bilmiyorum. Hücum yönünden biraz zayıf kalmaları olası. Ancak sistem 1 sezon içinde oturur, takım iyi paslaşmaya başlarsa oraya bazı takviyeler yapılır.

Umarım Rijkaard'a gereken sabır gösterilir. Galatasaray geçen yılki sakatlıkları yaşamaz ve şampiyonluğu sonuna kadar kovalar. Bu da Rijkaard için avantaj.

Burak dedi ki...

Mustafa Sarp yorumuna kesinlikle katılmıyorum. Bence 2 maçta da çok dağınık bir görüntü çizdi. Cabuk karar verme yetenegine sahip degil. İlk macların heyecanı olabilir belki ama 28 yaşinda bir futbolcudan bu anlamda daha fazlasını bekliyor insan.

Mario Jardel dedi ki...

ben erhan şentürk'ün bu sene kadroda yer bulacağını düşünmüyorum.. 3 maçın 2'sini canlı olarak izledim.. al ahly maçının geniş özetini izledim.. Malesef erhan şentürk şu an galatasaray forvetinin ağırlığını taşıyacak kadar sorumluluk alabilecek bir oyuncu değil.. 2 maçta da bu tarz bir ışıltı vermedi ki zaten.. Bana kalırsa illa gençlerden forvet kontenjanına ekleme yapılacaksa bu oyuncu cem sultan ya da özgürcan özcan olmalıdır.. Keza cem sultan bu hazırlık kampında çok daha etkili oldu.. Özgürcan'ın da artık iyi bir tecrübe birikimi edindiği aşikar.. Bence ikisi de erhan şentürk'ten şu an itibariyle daha hazırlar..

Ben rijkaard'ın genç kontenjanından emre çolak ile serdar eylik'e şans vereceğini düşünüyorum.. Keza son casablanca maçında 90 dakika oyunda kalan uğurdan sonra en çok oyunda kalan oyuncu serdar eylikti.. Bu iki şeye yorulabilir.. Ya hollandalı kafasındaki soru işaretlerini kaldırmak için onu iyice görmek istiyor ya da ona bu kadar uzun süre şans vermesi takımda kalacağının bir alameti.. Ümit ederimde öyle olur..

pclion dedi ki...

Mustafa Sarp sezon boyunca ancak 10+ maçta forma giyecek bir alternatif arkadaşlar, Topal'ın bir alternatifinin olması gerekiyor takımda. Geçen sene Barış'ı denedik ama ben Barış'ın hem orta sahayı hem de kanadı ikileme adına kullanılmasını daha doğru buluyorum. Bu rol için yabancı oyuncu almaya değmezdi, Sarp transferini doğru buluyorum ben bu sebeple...

Adsız dedi ki...

Herşeyden önce bu ingilizce bilmeyen yeni tercuman kim? Kafasına göre tercüme yapıyor aklıma geleni söylüyor. Bu konuda ayaklanmalıyız bu adam Rijkaard ın söylediklerini tercüme edemez takıma kendi futbolunu oynatır o derece skandal.

Selim Ugur dedi ki...

Hazirlik kampinin en parlayan ismi Emre Colak oldu.. Mutlaka A takima alinacaktir..

Mustafa Sarp su anda benim icin soru isareti, 4-3-3'te orta sahanin ortasi cok onemli bir mevkii, burada oynayacak olan futbolcunun oyunun iki yonunu de iki oynamasi lazim, Mustafa Sarp'i birakin Mehmet Topal'in bile bu pozisyonda zorlanacagini dusunuyorum. Takimda bu isi en iyi yapabilecek oyuncular Ayhan ve eger saglamsa Linderoth.

Erhan ve Ozgurcan'in sanslari yok denecek kadar az..

Saygilar,

Selo
http://galatasarayantreman.blogspot.com/

Pads dedi ki...

Mustafa Sarp bu takıma sonucta yedek klubesi için alındı, zaten Bursaspor'da kazandıgından daha düşük bir ücrete imza attığını da biliyoruz. Ben sezon içinde çok fazla ilk 11 çıkacağını sanmıyorum, ama kendisinden beklenen görev adamı sorumluluğunu yerine getirecektir, tıpkı EMre Aşık gibi.

Related Posts with Thumbnails