DK 2010'a Doğru: Yeşil Nokta Stadyumu

Yeni sezona başlarken aynı zamanda Dünya Kupası geri sayımına da başlamış olacağız. Grubumuzdaki durum kritik olsa da insanlar Güney Afrika'da olacağımız konusunda hala ümitli. Tarihimizde katıldığımız büyük turnuva sayısı bir elin parmaklarını geçmemesine rağmen katıldığımız zaman turnuvalarda iz bırakan bir takım olduk her zaman ancak bunu istikrara dönüştürmekte sıkıntımız var. Euro 2000 ve DK 2002'ye katılan altın jenerasyonumuz sonrası ilk ikilememizi yapmamız bile büyük aşama kaydetmemiz demek.

Neyse efendim, stadyum diyorduk. Yukarda görmüş olduğunuz stadyum Güney Afrika'nın en güneyindeki iki stadyumdan biri, Green Point yani Yeşil Nokta Stadyumu. Diğer stadyumlar da oldukça şık ve modern ancak Cape Town'daki GP Stadyumu harika manzarasıyla hepsinin bir adım önünde, aşık oldum desem abartmış olur muyum acaba? Cape Town'ın Güney Afrika futbolunda ağırlığı olan şehirlerden biri, şehrin en önemli takımı da Ajax CT. Muhtemelen bu stadyumu da onlar kullanacaklardır tamamlandıktan sonra. Şu güzelim stadyumun, şu güzelim manzaranın vuvuzela seslerine maruz kalacak olması insanı üzmüyor değil hani. Eğer finallere kalmayı başarabilirsek maçlarımızı bu stadyumda oynamayı isterdim.

Stadın büyük bir bölümü tamamlanmış gözüküyor ama stadyumun Dünya Kupasına yetiştmeme ihtimali belirmişti. Geçtiğimz aylarda Aslantepe'de gördüğümüz krizlerin bir benzeri de Dünya Kupası stadyumlarının yapımında çalışan işçilerle yaşandı. Temmuz başında başlayan grev yaklaşık bir hafta sürdü ancak sonunda %12'lik zamda anlaşma sağlanmış. Az buz da değil hani, 70 bin işçi çalışıyormuş bu inşaatlarda. Bir haftalık iş kaybını siz hesap edin böyle önemli bir organizasyonda. Anlaşmanın sağlanmasında göz önünde olmanın payı muhakkak büyük. Kupanın Güney Afrika'daki geleceğini etkileyebileceği konuşuluyordu zaten, mesele çözülmüş neyse ki. Şu güzel stadyumun yarım kalmasını istemezdim şahsen...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

csyasoo dedi ki...

Büyük ihtimal finalin oynanacağı stad.

akakiyeviç dedi ki...

Hafızlarda iz bırakacak bir turnuva olacağa benziyor.Stadlarıyla,Afrikada ilk defa Dünya kupası düzenlenmesiyle,artık nefret bile etsek vuvuzelasıyla.
Çok sıradışı bi turnuva olcak.Bi de biz katılabilirsek tadından yenmez...

HK~ dedi ki...

açıkçası ben orada olucağımızdan emin değilim yine tv başında diğer takımları izleyeceğimizi düşünüyorum umarım öyle olmaz ilginç bir turnuva stdaların durumu hala belirsiz yetişmeme ihtimali bile var umarım böyle bir aksaklık yaşanmaz televizyonun sesini kısmak zorunda kaldığım vuvuzella bile olsa bu organizasyonun orda olmasını isterim belki türkiye biraz örnek alır 70 milyonluk ülkede dünya kupası düzenleyecek organizasyon yok yazık..!

Related Posts with Thumbnails