Bosman Mevsimi

Temmuz ayı sözleşmelerin sona erdiği, kısaca Bosman mevsiminin başladığı ay aynı zamanda. Birçok değerli oyuncuyu bonservis bedeli ödemeden kadrolarına katma şansına sahip oluyor takımlar. Piyasanın en hareketli dönemlerinden birindeyiz ve boştaki oyuncuların durumuna göz atmadan geçmek olmaz.

Şu an boşta olan oyuncuların en değerlisi şüphesiz Michael Owen. Oyuncuyu tanıtma gibi bir gaflete düşmeyeceğim zira sadece adı bile çok şey anlatan oyuncular vardır, bunlardan birisi de Michael Owen. Newcastle United'ın Premier Lig'e vedasının ardından kontratını fesheden Owen'ın talipleri hayli fazla. Daily Mail'de geçtiğimiz günlerde çıkan habere göre bu taliplilerin arasında Galatasaray da vardı ama görünen o ki Galatasaray bu yarışın içinde değil. İngiltere'den ise Blackburn,Hull City ve Stoke City'nin adı geçiyordu, Blackburn tarafında Allardyce 30 maç üstüne çıkamayacağını düşündükleri Owen için bütçe ayıramayacaklarını açıkladı. En ciddi aday Olympiakos gibi gözüyor şu anda Owen için, çıkan haberlere göre haftada 60 bin pound ödemeyi taahhüt etmiş Yunan ekibi. Hull ve Stoke'un bu teklifi karşılaması pek mümkün gözükmüyor ama Owen İngiltere'den ayrılmak istemezse EPL'ye geçtiğimiz sezon katılan bu iki ekip en istekli adaylar gibi gözüküyor.

Owen dışında serbest kalan bir diğer önemli forvet oyuncusu Marco Pantelic. O da sezon boyunca Galatasaray'a gelebileceği konuşulan oyunculardandı ama uzun süredir bu konuyla ilgili ses seda yok. Olic'i Bayern'e kaptıran Hamburg ilgileniyormuş Pantelic'le, en mantıklı seçenek bu gözüküyor. Pizarro'nun kiralık olduğunu düşünürsek Bremen'i de adaylar arasına yazabiliriz. Almanya dışından en ciddi talibi ise Roma gözüküyor. Hertha'nın en önemli oyuncularından biriydi, 31 yaşında olmasına rağmen bu klasmanda talipleri olması çok şaşırtıcı değil o yüzden.
Bir de adı ülkemizde de sıkça anılan oyuncular var, en başta Harry Kewell'ın milli takımdan arkadaşı Lucas Neill elbette. Galatasaray geçen sene bir girişimde bulunmuştu onun için ancak West Ham'ın ve Neill'ın talepleri bütçeyi zorlar cinstendi. Sözleşmesi West Ham'la sona ermiş olan Neill şu anda boşta ve Galatasaray'ın stoper-sağ bek sorunu düşünüldüğünde mantıklı bir spekülasyon gibi duruyor. Servet Çetin'in durumu belli olmadan böyle bir transfer hamlesi beklemiyorum ama hem Kewell bağlantısı, hem de bonservisi elinde oluşu Neill'ı Galatasaray'a bir adım yaklaştıran unsurlar. Yalnız fotoğrafta hafif göbekli çıkmış, görünürde Galatasaray'dan başka talibinin olmaması da insanı düşündürmüyor değil. Galatasaray dışında görünen tek olasılık West Ham'la sözleşme yenilemesi gibi. Bekleyip görmek lazım yine de.

Neill dışında, Oguchi Onyewu, Modeste M'Bami ve Renato Civelli de ülke sınırları içinde sıkça dillendirilen isimlerden. Oguchi Onyewu'nun adı önce Sivasspor'la, daha sonra Fenerbahçe'yle anıldı. Daha sonra Bülent Uygun'un Onyewu'nun Türkiye temsilciliğini aldığı haberleri yayıldı. Tüm bunlar konuşulurken Onyewu Konfederasyon Kupasında iyi bir performans gösterip Avrupaya kendini hatırlatmayı başardı. Sivas, Fenerbahçe derken İngiltere'ye kapağı atarsa şaşırmamak lazım. Modeste M'bami'nin ise Bursaspor'la anlaşmak üzere olduğu haberleri çıkıyor. Zamanında medyayı keklemek uğruna Galatasaray forumlarında kullanılan yemlerden biriydi, hikayesini yazmış ve not düşmüştük: Belki yolu yakın zamanda Türkiye'ye düşer. Çok da uzak gözükmüyor M'Bami. Sivasspor'un Bilica'nın yerine düşündüğü yabancı stoper adaylarından bir diğeri geçen sene Marsilya'da forma giyen Arjantinli oyuncu Renato Civelli. O da ülkemize uğraması muhtemel isimler arasında yer alıyor.

Tüm bu oyuncuların dışında bir zamanların gözde santraforu Morientes, Fenerbahçe'yle henüz sözleşme yenilemeyen Volkan Demirel ve Diego Lugano, Julian De Guzman, adı bir ara Beşiktaş'la da anılan Atouba, Panucci gibi oyuncular da var. Bakalım sezon sonunda kimleri nerde göreceğiz?

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

8 yorum:

Spooky dedi ki...

river plate lugano'ya talip olmuş.

Sade dedi ki...

Owen için en ideal seçim Manchester United olacak! Kapağı atmak ister ve sanırım Sir Ferguson Owen'in sakatlıklarına rağmen bu şansı değerlendirmeyi düşünecektir. Rotasyon oyuncusu babında. Hatta Sky bet bu konuda bahis açmış; oranlar şöyle Sir gerek görmezse de ve Hull veya Stoke forması giyme ihtimali olursa da bana kalırsa bunların yerine avrupada farklı bir ülkeyi seçecektir.

Ankaragücünün Vassel'i karşılama görüntüleri ve İngilizlerin yorumları enteresan geldi bana, belki sizinde ilginizi çeker; buradan

berserk dedi ki...

kewell terminatör gibi. neill da ki göbek degil, göbek istiyorsan lincolne bakabilirsin, adamin vücut tulum peyniri gibi olmus su son yilda.

michael owen keske gelse diyorum; ama cok zor artik, kisisel sevgim onu su anda baros a tercih edebilecek kadar cok :)

sinem dedi ki...

sağ frame'in en üstünde muhteşem bir şey varmış, ben yeni farkettim. konuyla alakasız belki ama söylemeden geçemedim :)

pclion dedi ki...

Buraya yazdık, adamların kısmeti açıldı. Owen'a Manu, Onyewu'ya da Ajax talipmiş...

Nevzat dedi ki...

Bu arada bizim yeni tercuman arkadasimizi cok begendim. Cok sakin ve guzel konusuyor. FBnin kivircik artist tercumanindan 10 kat iyi.

csyasoo dedi ki...

Owen ManU'da.

Adsız dedi ki...

MBami Marsilya'da..

Related Posts with Thumbnails