Barcelona'nın Cevabı: Zlatan İbrahimoviç

3 Mayıs'ta Bernabeu'da oynanan 6-2'lik derbide belki de Avrupa transfer piyasasının kaderini çizmişti Barcelona. Real Madrid'i bugüne kadar görülmemiş çapta bir transfer harekatına kaldırdı ve Madrid dünyanın en iyi 4-5 hücum oyuncusundan ikisine 160 milyon euro gibi akıl almaz bir bonservis ücreti ödedi. Bu transferlerin yükselttiği piyasanın bir sonucu da Zlatan İbrahimoviç transferi. Hakikaten dünyanın en iyi golcüleri arasındadır İbrahimoviç. Sırık gibi boyuna rağmen inanılmaz bir tekniği vardır, top alır verir, şut atar, son vuruşu üst düzeydir. Bu kadar komple bir forvet oyuncusu var mı başka dersek iki kere düşünmemiz gerekir. Ancak 40 milyon euro+Eto'o+kiralık olarak Hleb bence çok aşırı bir bedel, aynı Kaka ve Ronaldo'ya ödenenler gibi. Dünyanın en iyi forvetlerinden biri dedik İbra'ya, ilk üçü kimdir desek büyük çoğunluğumuz Eto'o'yu yazardı listesine. Böyle bir oyuncuyu verdikten sonra üstüne 40 milyon euro ödemek pek makul durmuyor. Ama bu saatten sonra yapacak bir şey de yok, pandoranın kutusu açıldı artık. Üç-beş bir şey de bize düşse diye iç geçirmekten başka yapacak bir şey yok.

Kaka-Ronaldo-Benzema, Henry-Messi-İbra. Gerçekten rüya gibi iki hücum hattı ancak herkesin kafasında aynı soru işaretleri var. Hangi üçlü en iyisi olacak? Benim bu noktada favorim hala Barcelona. Hem daha dengeli bir hücum hattına sahipler, hem de sistemini, düzenini oturtmuş durumdalar. Klasik Türk basını geyiği olan "Kaka-Ronaldo yan yana oynar mı?" tezini sürmeyeceğim elbette ama bir 9.5 numara olan İbra'yla Messi'nin daha iyi oturan bir ikili olduğunu söylemekte bir sakınca yoktur sanıyorum. Ayrıca Barcelona'daki mevcut sisteme en uygun oyunculardan biri olduğunu düşünüyorum İbra'nın. Eto'o'nun çok iyi yerine getirdiği üçgenlerdeki pas duvarı görevini İbra da rahatlıkla yerine getirecektir.

Madrid'de ise bu duvarın kim olacağı belirsiz. Geçtiğimiz sezon bence Real Madrid'i sürükleyen oyuncu olan Higuain'in yanına bir de Benzema transfer edildi. Kaka ve Ronaldo'nun ilk 11 oynayacağı aşikarken bu ikiliden birisinin yedek kulübesinde oturması kuvvetle muhtemel. Hangisinin oynayacağını ben kestiremiyorum açıkçası. Ayrıca şimdiden 210 milyon euro harcanmış olmasına rağmen orta sahanın ortasını tam olarak doldurabilmiş değiller. Makalele'nin gidişi sonrası yaşadıkları krizin bir benzerini yaşayabilirler. Buraya da bir transfer geleceğini düşünüyorum ben, bakalım.

Bu transferin bir diğer yönü de Serie A'nın en önemli starını Kaka'yla beraber La Liga'ya kaptırmaları. İbra takasında gelen Eto'o ligin en kariyerli yıldızı gibi duruyor, bu bile birçok şeyi açıklıyor gibi. Daha iki sene önce La Liga ve EPL'nin hemen yanına yazılan Serie A artık Bundesliga'nın bile altına yazılır oldu, gidişat bu durumun daha da derinleşeceğini gösteriyor sanki. Avrupanın en köklü liglerinden birinin bu kadar büyük bir düşüş içinde olmasının sorgulanması ve yanlışlarından kendimize ders çıkarmamız gerek. Başta stadların durumu ve TV yayınlarının bir ligin marka değerinde ne kadar büyük pay sahibi olduğunu görmek adına. Belki o zaman ülkemiz dışında izlenmeyen bir ligin 'Avrupanın en büyük 6. ligi' olmadığını kavrayabilir futbolun başındakiler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

11 yorum:

bilog dedi ki...

Ben Barça'nın Eto'o'dan bu kadar kolay vazgeçmesini anlayamıyorum. Bana göre şu oynadıkları sistemde işleyecek yegane oyunculardan. Bence Zlatan'la hücum hatları Eto'o ile olduğu gibi etkin olmayacak. Saçma yani.

caglarkeceli dedi ki...

bence barçanın eto'o'dan vazgeçtiğine inanmıyorum daha doğrusu eto'o barçadan vazgeçti.çünkü barçanın sözleşme teklifini kabul etmedi o yüzdende eto'o barçadan vazgeçmiş gibi görünüyor.
bence çok akıllı bir transfer.benim gözümde barça ibrahimovic karşılığında intere 40 milyon euro ve kiralık hlebi vermiştir. Burada eto'oyu saymamamın sebebi sene sonunda sözleşmesi bittiği için bedava kalacağı içindir. real madridin kaka ve ronaldoya verdiği paralara bakarsak ibrahimovic verilen para az biledir.

mes dedi ki...

Sanırım ŞL finalinden sonra Laporta'nın Eto'yu satmak yahut takasta kullanmak istemesinin nedeni 28 yaş üstü kuralı olması lazım , bu kural da oyuncu kazandığı parayı bonservis olarak öderse serbest kalır ibaresi olması lazım daha doğrusu öyle hatırlıyorum.

Bu arada Real'in orta sahasında Mahamadou Diarra gibi bir adam var ki bu adam Real'in son iki şampiyonluğunda büyük bir pay sahibidir , dolayısıyla aslında Real onu kullansa çok akıllı bir karar vermiş olur ama tabii sakatlığından tamamen kurtulduysa. Ayrıca Barça'da İbra yerine Benzema'yı görmeyi yeğlerdim sanki daha iyi bir iş bitirici gibime geliyor Benzema.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İyidir iyi...Riski var ama Ibra çok daha üstün olan yetenekleriyle Eto'o'nun yaptıklarını fazlasıyla yapacaktır,inanıyorum...Ukala olmasından ötürü kendisini sevmesemde futbolunun hastasıyım Ibra'nın,aynı oyunu Barça'da da oynasın canımı yesin.Ayrıca Eto'o'nun halihazırda değerinin Fifa'nın yeni kurallarından ötürü(Sözleşmenin son senesindeyse bonservis yıllık ücretin 2 katı)10 milyon euro olduğunuda belirteyim.40+10'dan 50 şu piyasada çok anormal değil.Şu piyasada tabi...

Üçlü olarak karşılaştırma yapılmış,Kaka-Ronaldo-Benzema, Henry-Messi-İbra şeklinde.Yaw Ronaldo'ya,Benzema'ya topu kim verecek,birde ona bakmak lazım.Xavi-Iniesta candır,iki takım arasındanki futbol farkı en az bu iki adamın futbollarının toplamı kadardır.

Spooky dedi ki...

eto'o'nun barca kariyerinin son 3 sezonu hep problemlerle geçti. üstüne sözleşme konusunda sıkıntı yaratması da eklenince anlamak bana göre o kadar zor değil. daha önce de satış listesine konmuştu hatırlarsanız. zaten son senesindeydi; hleb'de varlık gösteremeyince ısrar etmediler. bu transferin bence barcelona'ya maliyeti 40 milyon eurodur. eto'o ve hleb konusunda karar verirken zorlanmamışlardır.

erdersson dedi ki...

ibra aktif golcüler içinde dünyada şu anda bir numara.bence.barca akıllı bir transfer yaptı.italyada gol atmakla ispanyada gol atmak bir değil.hatta interde gol atmakla barcada gol atmakta bir değil.etoo barcanın nimetini yedi.ibra ise çoğu golü kendi yarattı.hazıra konmadı.

Vandir dedi ki...

Kaka'yı ortada, Ronaldo'yu Manudaki son senesi gibi solda kullanıp Higuain'i sağ kanattan forveti ikileyen adam olarak düşünemez miyiz

4-2-3-1

Defans 4 lüsü (artık her kimse)

Ortada Diarra x2 (Mahammadou ve Lass)

Higuain Kaka Ronaldo

Benzema

father vic dedi ki...

ibra eto gibi kale sahasında son dokunuşu yapıcak stilde bi oyuncu değil ceza sahasına pek girmez uzaktan bam güm şut çeker sağa sola gider artislik çalımlar atar bi de kafa toplarında normal olarak iidir..bence barcanın sistemine uygun bir isim değil verilen para da inanılmaz fazladır..dünyanın da en over-rated futbolcudur..bu sezon ki performansı gerçekten etkileyici ama onun dışında 15 gol barajına takılmış bir oyuncu ve etonun verdiklerini verebilceğine inanmıorm..gerçi benzema 41 ediyorsa çok şaşırmamak lazm ama şunu söleyebilirim şu rakamları gördükten sonra milan kafasını duvarlara vuruyodur..kaka 100den aşağıya gitmemeliydi

Her Yol Roma dedi ki...

Şurda 2 saattir konuşuyoruz ama bir kişi bile Raul demedi :)

pclion dedi ki...

Real Madrid taraftarı bile Raul demiyor Roma, normaldir. :) Raul büyük olasılıkla yedekten gelecek bence, yazıda belirtsem iyi olurdu tabii...

ilnevyA dedi ki...

bu sene real'i parasıyla rezil edeceğiz :)

Related Posts with Thumbnails