Berk Yıldız

Fatih Terim'in oyuncu kazanma adına ortaya koyduğu farklılıktan defalarca söz ettik, dünkü idman da Fatih hocanın bu oyuncu gözüne bir başka örnek oldu, 1996 doğumlu Berk Yıldız Galatasaray A takımıyla idmana çıktı.



Ağustos ayında "Berkin'den sonrası Buhran" başlıklı altyapı yazısında 92-96 arası jenerasyon kısırlığından söz etmiş, bir sonraki büyük potansiyelin 96'lı Berk Yıldız olduğunu eklemiştim: "Fatih hocanın Galatasaray TV'de verdiği "Sürpriz ve bilinmeyen bir altyapı oyuncusunu A takıma çıkaracağız" demeci de ortada duruyor. Gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek isim Karşıyaka'dan gelen 1996 doğumlu Berk Yıldız." 

Görünen o ki gecikmeli de olsa tahminim doğru çıkacak. Açıkçası Galatasaray altyapısından belli bir süre oyuncu beklenmemesi gerektiği fikrindeyken Fatih hocanın Semih Kaya ve Emre Çolak'tan aldığı verim, A2'de çıkış gösteren Mertan Caner Öztürk'e gösterdiği özen ve Türkiye'de sayılı birkaç hoca hariç kimsenin düşünmeyeceğini yapıp 16 yaşını daha bu ay dolduracak bir çocuğu A takım idmanına alması hakikaten bu köhneleşmiş zihniyeti artık kanıksamış bizlerin yüreğine su serpti. İyi olsaydı oynardı diyenlere inat iyi olan oynatıyor dedirtiyor Fatih hoca, hakikaten söylenecek söz yok. Büyüksün hocam.

Berk Yıldız, kimdir necidir diye merak edenler için birkaç cümleyle bitireyim. Tıpkı Semih Kaya gibi o da bir İzmir ithalatı, Karşıyaka doğumlu bir oyuncu. Fenerbahçeli İbrahim Serdar Aydın'la birlikte 96 jenerasyonunun en önde gelen ismi ve top tekniği ve dripling becerisiyle hemen aklınızı başınızdan alıyor. Açıkçası 13-16 yaş grubunu doğrudan yorumlamanın, şöyle bir oyuncu olacak demenin o oyuncuyla çalışmadıkça ya da düzenli izlemedikçe doğru olmadığını düşünenlerdenim ama Berk Yıldız bu altyapıdaki açık ara en iyi potansiyel, bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Belki de Arda kalibresinde bir adamı yıllarca beklemek zorunda değilizdir, neden olmasın?

*Videoyu paslayan sevgili ftw1905'e teşekkürler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

mahmut alkan dedi ki...

öncelikle eline sağlık yazı için. 92-96 jenerasyonundan pek umutlu olmadığını söylüyorsun acaba yeni alınan okan derici ve yanılmıyorsam geçen sene gelen ibrahim selen'de bunlara dahil mi? ve takımla antremanlara çıkan okanın kanatlara alternatif olma ihtimalı bugun için mümkün mü?
fiziği emre çolaktan daha iyi gibi duruyor.

Adsız dedi ki...

Hocam yanlış anlama, Berk Yıldız beğendiğim bir oyuncu ama 96 jenerasyonun en önemli 2 oyuncusundan biri demek, diğerlerine haksızlık olur.Batuhan Alıntaş , Aziz Ceylan, Furkan Yaman, Muhammed Raşit, Ramazan Civelek en az Berk kadar potansiyelli oyuncular.İbrahim Serdarsa hepsinden daha önde.Berkin avantajı dediğiniz 92-96 arasındaki boşluk sebebiyle üst katagorilerde de oynama fırsatının olması.
Berkin önü Fatih Terim olduğu müddetçe açık.Ama ben bu kadar erken yaşta oyuncunun A takıma çıkarılmasına karşıyım.Daha önce Beşiktaşta Erkut için yaşanmıştı byle bir durum.A takımla antremanlara başlayan oyuncu kendi yaş grubuna geri döndüğünde sorun yaşayabilir.Umarım Berk A takımla antremanlara devam eder ve kısa sürede A2 kadrosuna yükselir.

pclion dedi ki...

Mahmut, Okan iyi bir oyuncu ama Galatasaray düzeyinde oynayacak diyebilmem için biraz daha izlemem gerek, eksikleri var, oyundan düşüyor vs.

Adsız, öncelikle detaylı yorumun için teşekkür edeyim. Sana katılıyorum, 96 jenerasyonu çok dolu geliyor, umarım üst yapıya daha çok oyuncu aktarabiliriz heba etmeden. Berk'in dediğin türden önemli bir avantajı var, mental açıdan üst yapı hazırlanmak da en az fiziksel ve teknik gelişim kadar önemli. İbrahim Serdar'ı zaten insan olarak da severim, kaliteli bir çocuk. Bence de önemli bir isim olacak.

heroruno dedi ki...

Daha geniş bi açıdan bakmak gerekirse Fatih hoca Galatasaray ın
başında durduğu sürece yetenekler heba olmaz gibime geliyo.Keşke diyorum 2-3 yıl önce şu takımın başına geçseydi Cem Sultan ,Berk Neziroğulları ,Cumhur gibi çocukların üzerinde nasıl bi etkisi olurdu sanırım bunun cevabını hiçbir zaman alamayacağız. Rijkaard ı düşünüyorumda elinde oyuncu yokken bile şunlara şans vermedi komik.

Related Posts with Thumbnails