Bruno Ferreira Mombra Rosa

Bank Asya'nın Yabancıları yazısında yeni sistemle beraber Bank Asya'da forma şansı bulan genç yabancı oyuncuları takip edeceğimi söylemiştim. Bu oyuncuların arasında fazlasıyla dikkat çeken bir isim vardı haftalardır. Bu oyuncu Orduspor'un Brezilyalı forvet oyuncusu Bruno Ferreira Mombra Rosa, kısa ismiyle Bruno Mezenga.

Bruno Mezenga Flamengo çıkışlı, dönem dönem Brezilya milli takımın alt yaş kategorilerinde de forma bulmuş bir oyuncu. Potansiyelli bir oyuncu olduğunu belli ediyor zaten, ufak bir araştırmayla kendisinin Brezilya kariyeri hakkında bilgi elde edebiliyorsunuz. Aslında Brezilya'dan da çeşitli transfer teklifleri almış ancak Bruno Orduspor'u tercih etmiş.

Daha önce de blogda değinmiştim bu duruma. Anadolu takımları artık üç büyükleri ve Türkiye'yi referans göstererek kulübün mevcut kadrosundan çok daha potansiyelli oyuncuları kadrolarına katabilirler doğru bir transfer stratejisiyle. Ülkemizde üst liglerde harcanan transfer bütçeleri, oyuncu maaşları kesinlikle yeterli kaliteli oyuncu getirebilmek için, yeter ki bu iş doğru yapılsın. Orduspor da Türkiye bu durumdan faydalanıp Karadeniz sularına büyük bir balık getirmiş gibi gözüküyor.

Türkiye kariyerine oldukça parlak bir başlanguç yaptı Bruno, 11 maçta 8 gol bıraktı karşı ağlara, muazzam bir rakam bu. Özellikle forvetler için oldukça sert bir futbol yapısına sahip olan Türkiye'ye yeni gelen bir yabancı oyuncu için. Bank Asya gol atmak için kolay bir lig gibi gözükebilir ancak ordaki mücadele de Süper Ligi aratmayacak düzeyde, hatta zaman zaman çekişme daha da üst düzeyde denilebilir kulüpler arasında.

Bruno oldukça yetenekli bir oyuncu, etkili bir sol ayağı var ve son vuruşları yeterli. Boyu da 1.85, bir forvet oyuncusu için gayet iyi. En önemli özelliği ise seri bir oyuncu olması. Geliştirmesi gereken yönleri var tabi, topsuz oyun ve tecrübe en büyük zaafı olarak göze çarpıyor Brezilyalının. Belli başlı yeteneklere sahip olarak Türkiye'ye gelen, zaman içinde müthiş bir aşama kaydeden Marco Aurelio gibi bir örnek önümüzde dururken Bruno Mezenga'nın da gelişim kaydetmemesi için hiçbir neden yok.

Birçok Süper Lig takımının da dikkatini çekmiştir sanıyorum şimdiden. Orduspor ise bu işten epey zararlı çıkabilir çünkü sadece 1 senelik sözleşme yapılmış Bruno Mezenga ile, 31 Mayıs 2009'da serbest bir oyuncu olacak. Uyanık bir Süper Lig kulübü bu transferi şimdiden kotarırsa uygun fiyata önemli bir iş başarmış olur.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

canlı olarak Karabük- Ordu maçında izlemiştim hareketli bir oyuncu ama bana bir Brezilya'lıya göre tekniği zayıf gelmişti ama yinede golünü yazmıştı.

Related Posts with Thumbnails