Küme Düşmeyen Altaylı: Okay Yokuşlu

Bank Asya 1.Lig'de düşen son ekip ligin gediklilerinden Altay oldu. Yetiştirdikleri oyuncularla ve gelenekleriyle bence Bank Asya'ya çok şey katıyorlardı, düşmelerini istemezdim ama giderayak Türk futboluna belki de son yılların en büyük hediyelerinden birini vermek üzereler: Okay Yokuşlu.

1.5 sezon önce Musa Çağıran'ın Galatasaray'a transferinin kesinleşmesinin ve Musa'nın bir süre sahalardan uzak kalacak bir sakatlık geçirmesinin ardından Türkiye standartlarından çok önce A takım formasına kavuştu Okay. Türkiye'nin son dönemdeki en güçlü jenerasyonlarından 94'lülerin kaptanlığını üstlenen genç Altaylı, bence bu jenerasyonun en komple oyuncusu. Şimdilik biraz daha ofansif gözükse de fiziği, iki ayağına da hakim oluşu ve pozisyon bilgisiyle Türkiye için bulunmaz nimet olan komple bir orta sahaya evrilmesi işten bile değil.

Az önce de söylediğim, özel bir takım olan Türkiye U17'deki performansının Avrupa kulüplerinin de ilgisini çektiği söyleniyor. Bayern, Dortmund gibi haberler var ama Türkiye'den genç bir oyuncunun bu kadar üst düzey ekiplere sıçraması daha önce görülmüş bir şey değil. Altay da maddi sıkıntıları sebebiyle en yüksek teklife Okay'ı bırakacak gibi. Beşiktaş'ın ciddi şekilde ilgilendiği söyleniyor ama henüz net bir şey yok. Alacak yerli futbolcu bulamayan Galatasaray yönetiminin de şiddetle eğilmesi gereken isimlerden birisidir Okay. Bizden söylemesi...

*Tam Saha'nın genç oyunculardan sorumlu devlet bakanı Ceyla Kütükoğlu, kendisiyle geniş bir röportaj yapmıştı birkaç ay önce. Ayrıca FCN Blog'dan Kemal Demirkan da kendisiyle sohbet etme şansı bulmuş. Okay'ı daha yakından tanımak isteyenler için;
Tam Saha
FCN Blog

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

kafsinkaf dedi ki...

yazık oldu altay'a.İzmir'in 3 büyükleri tekrar biraraya geleceklerdi.Böyle köklü bir klübe yazık oldu

rivaldo dedi ki...

Okayı yakın zamanda Necibin yanında görmek en büyük hayalim.Forzabesiktasda adına başlık açıldı şimdiden.Umarım kaçırmayız.

Ama bayern, dortmund takımlarına gidersede çok sürmez yükselişi.2. takımlarında geçireceği 1-2 yıl sonrasında A takıma çıkabilir.

Şuan olacabilecek en kötü durum Altayın okayı gelir kapısı olarak görmesi.Eğer geçen seneki gibi 2-3 milyon euroda diretirlerse okay muhtemelen sezonu 2. ligde geçirir.Bu da onun gelişimini baltalar.

pclion dedi ki...

Ben de Altay'ın kalmasını istiyordum, yazık oldu.

Yalnız Bayern'de aynı yaş kategorisinde en az Okay kadar iyi Emre Can var ki bence çook acayip bir adam. İki seneye kalmaz, Bayern'de ilk 11'de çıkar...

Neco dedi ki...

Insallah bize gelir. Zaten Metin Oktay gibi olmak isterim diyor.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Selam Uğur,

Okay, FM 2011'de vazgeçilmezim olmuştu... :)

AtaKan dedi ki...

bence altay düşmeyi çoktan haketti.2 ayda bir teknik direktör değiştiren bir takıma bu reva bence.ama yanlış anlamayın bencede altay çok sempatik ve köklü bir takım.ama yönetimi hiç adam olmaz.gerçi diğer izmir takımı karşıyakanın yönetimide ondan farksız.altay geçen sene süper lig için playofa kalıp 3 maç için teknik direktörünü değiştirmişti.güvenç kurtarı getirdi daha tecrübeli diye.işte nerden nereye.

heroruno dedi ki...

YAZ ABİ FATİH TERİM GELDİ.........................

Related Posts with Thumbnails