'Hazır Derbi'ye Doğru

Türkiye Ligi'ni NBA üstünden tanımlamaya kalkarsak diğer maçlar normal sezon karşılaşmasıysa Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmaları NBA Final Serisi maçına eşdeğer olur herhalde. Atmosferiyle, gerginliğiyle, ortaya konan ilgiyle... Bu zorlu sınavdan çakan ise rakibinin zaaflarına konsantre olmayı beceremeyen, tüm hamle insiyatiflerini rakibe verip kurbanlık koyun moduna geçen Galatasaray oluyor hep. Bu sebeple seyreltilmiş, hafif sulandırılmış bu derbi, Galatasaray için daha büyük önem taşıyor.

İki takım da kadrolarının ana parçalarını kullanamazken bu maçın anlamı daha çok yeni oyuncuların takım kamuoylarına kendilerine göstermesi olacak. Miroslav Stoch'un, Lorik Cana'nın, Mehmet Batdal'ın maçı bu daha çok... Bu da ülkemizde içi doldurulamayan hazırlık maçı kültürüne önemli bir katkı aslında. Hem Almanya'daki Türk futbolu ilgisine hizmet eden, hem de oyunculara farklı bir fırsat yaratan başarılı bir organizasyon. Kim hayata geçirmişse tebrik ederim kendi adıma, gelecek sezonlarda da arkası gelir umarım.

Maçın sonucu en azından transfer dönemindeki değişken psikolojiye önemli bir etki edecektir, bunun dışında çok abartılacak bir yönü yok ama derbi derbidir ve iki taraf da bu etkiyi kullanmak için elinden geleni yapacak. As takım da yokken kadro derinliği ön plana çıkacak bu maçta, bu da bence eksiklerini tolere edecek seçenekleri daha fazla olan Galatasaray'ı şanslı kılıyor. Üstelik geçen seneki kara deliğin yerine konacak Lorik Cana ve Musa Çağıran ikilisi var takımda. Kampın formda isimleri Serdar Özkan ve Mehmet Batdal da bu ortamda parlayabilecek isimler...

Fenerbahçe'nin arka alan zaafiyeti Lugano yokken iyiden iyiye ortaya çıktı. Bekir ve Bilica'nın sırıtmanın da ötesine geçtiği kesin. Ortada formda bir Emre Belözoğlu yokken savunma anlamında ortadan çatırdayan Fenerbahçe'nin hâlâ zamana ihtiyacı var. Zaten ön taraftaki kan değişimi henüz bitmiş değil ve Miroslav Stoch'lu, Dia'lı, yeni bir merkez forvetli takımı görmeden Fenerbahçe hakkında yorum yapmak güç. Bu açıdan Galatasaray daha komple bir takım. Maça da fazla yok zaten, hep beraber göreceğiz. Benim tahminim hafif dozdaki derbinin Galatasaray lehine gelişeceği...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Unknown dedi ki...

gs en az 3 atar

cihan dedi ki...

izlemek istedigimiz futbol felsefesini 10 dakika da olsa hissettik sanki macta. Ne var ki hala sahaya beyinlerini kampta birakip gelen arkadaslar hala cok..

Melih abi de yazsa artik biseyler de moral bulsak onumuzdeki sene icin..
Selamlar

Related Posts with Thumbnails