Futbol Tutkusu, Avrupa Yolcusu...

Flying Dutchman'in yakın zamanda bloglar üzerine yazdığı geyik bir yazı vardı, orada benim için "1 koltukta 88 karpuz" başlığı altında bir şeyler karalamıştı. Hatırlamışsınızdır. O 'karpuzların' belki de en büyüğü uzun süredir arkadaşım Mustafa Özdemir'le beraber üzerinde çalıştığımız bir Dünya Kupası projesi. Futbol Tutkusu, Avrupa Yolcusu...
Turnuvada bildiğiniz gibi 12 Avrupa takımı var. Bunların içinde İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya gibi kupada iddialı olan birçok ülke mevcut. Bu ülkelerin nabzını Dünya Kupası boyunca kendi ülkelerinden tutup taraftarların düşüncelerinden, futbol kültürlerine, eğleniş biçimlerine kadar her şeyi yerinde görmek, futbol sevdalılarına farklı bir tat sunabilmeyi düşündük. Paris'ten başlayacak 34 günlük bu yolculukta Londra'dan devam eden, Eindhoven, Porto, Madrid, Barcelona, Roma diye devam eden ve grup maçları boyunca 14 şehri dolaşan bir futbol turuna çıkacağız Mustafa'yla. İzlenimlerimizi de bloglarda ve sosyal medya araçları başta olmak üzere birçok yerde paylaşacağız. Üzerine epey çalıştığımız bu projenin gerçekleşmesi için tabii ki finansman bulmamız gerekiyor öncelikle lakin büyük bir ihtimalle gerçekleşecek bu proje için öncelikle sizlerden bir geri dönüş almak istiyoruz. Pek akıl kârı olmayan, futbol sevdası uğruna kendini o şehirden o şehire vuracak iki arkadaşınıza destek olmak ister misiniz? Kimi sadece fikir ve dileklerini belirtir, kimi uğradığımız şehirlerde bize yardımcı olmak ister... Mühim olan bu desteği arkamızda görebilmek.

Projenin detayları kesinleştikçe sizlerle paylaşacağım. Yavaştan Dünya Kupası atmosferine giriyorken bunu da paylaşmanın zamanıydı. Umarım sizler için de güzel, farklı bir şeyler sunabiliriz oralardan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

26 yorum:

scapula dedi ki...

Hayırlı olsun be olm.

Çok sevindim.

özlem dedi ki...

super proje!
dunya basini guney afrika'da taraftarin nabzini tutsun. siz 'futbolun sadece futbol olmadigini' her gun ayri bir ulkede bizzat gozlemleyeceksiniz.
simdiden heyecanlandim.

O s c a r dedi ki...

Selamlar Uğur,

Paris'te yaşadığımdan ötürü gelişinden ayrılışına kadar burada geçireceğin süre zarfında elimden geldiğince her türlü desteği sağlarım. Aklında bulunsun.

Haftasonu bir mail geçeyim adresimi almış olursun. Ayrıntıları konuşuruz istediğinde.

pclion dedi ki...

Oscar (ismini de yazarsın mailde :) ),

Gerçekten harika olur. Bu işi planlarken aklımdaki ilk şey gezdiğim şehirlerde senin gibi arkadaşlarla tanışmak, zaman geçirmekti. Şu işi kotarabilirsem geziden yanıma kalan en güzel şeylerden biri bu anılar olacaktır. Yemekler senden, ona göre. :)

Melih Carter dedi ki...

Oscar ve Ugur

ben de Paris e yakin bi yerde yasadigimdan, eger zaman uyarsa sizlere katilmak isterim, beni de bilgilendirirseniz sevinirim, gorusmek uzere

Melih

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Uğur,

Tebrik ederim! Çok güzel bir karar vermişsiniz.

Ben yardım edebilirim, özellikle Porto'da arkadaşım var. Bunun yanısıra da maddi olarak da yardım edebilirim, hesap numaranı vermen yeterli...

Kararından dönme! Şimdiden iyi yolculuklar!

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir düşünce olmuş, inşallah her şehirde seni misafir edecek birini bulursun :)

canoğlan dedi ki...

paris'te yemekler pahalı, oscar'a girmesin aman diyim : ) tencerede midye yiyin.

bigbeckenbauer dedi ki...

sponsor için efes pilsen'i bir deneyin derim ben. geçenlerde "efes pilsen blog yazarını arıyor" tadında bir olay vardı, kültür-sanat ve spor olaylarını efes pilsen adına izleyerek izlenimlerini blog yazarak aktaracak insanlar arıyorlardı. başvuru tarihi geçti, zaten onun kapsamı da farklıydı ama böyle iyi düşünülmüş bir projeye destek vermek isteyebilirler.

umarım başarabilirsiniz, keşke ben de size yardımcı olabilseydim.

bigbeckenbauer dedi ki...

sponsor için efes pilsen'i bir deneyin derim ben. geçenlerde "efes pilsen blog yazarını arıyor" tadında bir olay vardı, kültür-sanat ve spor olaylarını efes pilsen adına izleyerek izlenimlerini blog yazarak aktaracak insanlar arıyorlardı. başvuru tarihi geçti, zaten onun kapsamı da farklıydı ama böyle iyi düşünülmüş bir projeye destek vermek isteyebilirler.

umarım başarabilirsiniz, keşke ben de size yardımcı olabilseydim.

Ahmet K. dedi ki...

İspanya'ya da bekleriz :)

Ülkelerde ne kadar süreyle kalabileceğinizi söylerseniz sizin için küçük iş imkanlarını zorlayabiliriz. Sponsorluk benzeri bir şeyler düşünebiliriz. Bir şapka bir t-shirt; neden olmasın...Seçenek çok, umarım tanışabiliriz.

Özellikle Almanya'da size yardımcı olabilecek çok sayıda Türk dostumuz olduğuna inanıyorum.

Projeniz sayesinde kendi futbol ruhumuzu sizinle birlikte tüm Avrupa'da gezdirme şansına ulaşacağız. Yardımcı olabilecek arkadaşlar bunu göz önünde bulundursun lütfen.

pclion dedi ki...

Yardım etmek isteyen arkadaşlara çok teşekkürler. Zaten başlangıcı yapabilirsek maddi, çokça manevi desteğiniz lazım olacak. Oradan oraya koşturmamız, bir yandan da şehri gezmemiz gerekecek. Bizle beraber şehri tanıyan bir arkadaşımız da olursa çok daha güzel olur, gol olur. :)

O s c a r dedi ki...

@Ugur

Haklisin bahsetmemisim :) Ozgur ben.

Istedigin yemek olsun abi, ayipsin. Gerci ben genelde Turk donercisine gidiyorum burda. Sana da bi adana yediririz artik Paris'te, eheh.

@Melih

Tamam, haberleselim tabi.

skittza dedi ki...

Aynı zamanlarda aynı şehirlerde olacağız (özellikle maç günlerine denk getirmeye çalıştım gezimi) umarım rastlaşırız gerçekten çok isterim.
Hatta istiyorum ya =)

papaz dedi ki...

Uğur çok iyi düşünmüşsünüz. Son 2 yaz benzer turlar yaptım ben de. 1-2 tavsiye vereyim kendimce...

* Interrail yapacaksınız sanırım, eğer yapmayacaksanız da yapın. ulaşım giderlerinizi çok düşürür. gece trenleri dışında para ödemek zorunda değilsiniz interrailde ve trenine göre değişir ama 6-7 euro gibi düşük ücretlere gece trenlerinde yataklı vagonda gidebilirsiniz, gayet de rahatlar.

* hosteller iyidir, özellikle common room'ları geniş olan hostellerde iyi muhabbet de olur ancak ben kesinlikle couchsurfing tavsiye ederim. Ne olduğunu bilmiyorsan facebook'tan mesaj atabilirsin açıklarım.
wwww.couchsurfing.org bu arada site, hosteller içinde http://www.hostelworld.com/hostels.php

* Vize konusunu hallettiniz mi bilmiyorum ama UK vizesi Schengen'den ayrı ve ilk kez alanları kastıran bir işlem. Her şey tamam olsa bile eğer daha önce UK, USA ya da Kanada vizesi yoksa 40 günü bulur onun işlem süresi aklınızda olsun...

* Bu arada seyahat planınız belli olursa haber verirsen sevinirim. Ben de mayıs sonunda Avrupa'ya gitmeyi planlıyorum 20 Haziran'a kadar Avrupa'da olurum büyük ihtimalle ve belli bir planım olmayacak. 24'ünde Güney Afrika'ya gidene kadar Avrupa'da yaşamayı düşünüyorum ben de heyecanı.

* Gideceğiniz şehirlerin çoğuna 2 kere turist olarak gittim, gezilecek yerler hakkında bilgi almak isterseniz de yardım edebilirim...

Şimdiden iyi yolculuklar

Ibrahim Temel dedi ki...

Ugur abi ben Norvec'te yasiyorum. 2010DK'ya katilan ulkelere gideceginize gore Norvec'e gelmezsiniz ama gelmek isterseniz beklerim elimizden gelen yardimi yapariz. Bagli oldugumuz teskilat dolayisiyla tum avrupa'da dostlarimiz var sizlerle bire bir vakit geciremezler ama, bir sIkIntI felan olursa yardimci olurlar irtibat bilgilerimi bir maille gecerim insAllah.

Adsız dedi ki...

Var mı öyle bir dünya :) para toplayalım final maçına da Afrikaya gönderelim. Şurda 3-4 saatlik deplasmana gelmezsin ama. Tabi Sivasa kim gider Londra veya Roma dururken.

Mardinli Kaytayı ve Elazığlı Keko'yu da yanınızda götüründe bari en azından bir mantık olsun yardım isterken.
yusuf

pclion dedi ki...

Yusuf,

Öyle bir dünya yok, bu fikrin de "blog okuyucuları 3,5 bi' şey atar, gezeriz lan!" diye çıktığını zannediyorsan sana akıl, fikir dilemekten başka yapabileceğim bir şey yok. Okuyuculardan da tanışmak isteyenlerle birer kahve içmek dışında bir beklentimiz yok. Zaten 3-5 bir şey atılarak yapılmayacak bir proje olmadığını iq'su 80'in üzerinde olan herkes anlayabilir diye tahmin ediyorum.

Ayrıca demagoji yapmaya pek meraklısın ama "Mardinli Keyta"yı biliyor olma sebebininin bu yazıya "çok sevindim" diye yorum bırakan ilk arkadaş olduğunu bile bilmiyorsun. O yüzden anca böyle boş konuşursun, kendince duygu sömürüsü yaparsın. Ayrıca Londra ve Roma dururken kim gider dediğin yer de benim nüfus kağıdımda yazan ildir...

alperensaylar dedi ki...

Merhaba Uğur(Hitap konusunda sıkıtnı yaşayan bir insanım kusura bakma)

Blogunu hemen hemen 1.5 senedir takip ediyorum, farklı görüşlerde, farklı takımları destekliyor olmamıza rağmen hemen hemen her maçtan sonra yorumlarını merak ettiğim insanlardansın.

Ben Ankara'da yaşıyorum. Sadece bu sene üniversitede kaydımı dondurup tekrar sınava gireceğim için evime Kastamonu'ya döndüm. Ve hayatımda İstanbul'un batısına da gitmiş değilim. Bu yüzden bu ülkelerle ilgili bir yardımım olmaz. Fakat diğer arkadaşlarında söylediği gibi maddi manevi nasıl destek olabilirsem e-posta adresim blogger hesabımda gözükür, oradan ulaşabilirsin. Tekrar çok sevindim inşallah bu projen umduğun gibi gerçekleşir...

ozdemirmusta dedi ki...

Sevgili Yusuf,
Bu proje sadece rotasının yazımına bile 30 saatten fazla zaman harcanmış bir projedir. Ugur zaten cok güzel açıklamış sana, merak ettigin başka şeyler olursa mail atabilirsin.

Semih dedi ki...

Gezilecek ülkeler arasında İsviçre'de var mı acaba?

ozdemirmusta dedi ki...

Merhaba Semih,

Grup maçlarında İsviçre'ye gidemiyoruz, fakat İsviçre'nin 3. grup maçı kritik olursa neden olmasın ;) Çünkü o günlerde Münih ya da Milano'da olucaz.

Semih Tali dedi ki...

Eğer İsviçre'ye gidilirse belki bende size katılabilirim. :) Çünkü İsviçre'de doğduğum için orada yer, yurt biliyorum az çok.

julien sorel dedi ki...

uğur biraz geç aklıma geldi, belki söyleyen de olmuştur:

ets tur gezip gördüklerini anlatacak, blog yazmayı bilen insanlar arıyor şeklinde haberler çıkmıştı, televizyonda da reklamları dönüyor arada hatta...

senin projenden farklı ülkeleri kapsıyor olabilir ama belki siz de sponsorluk anlamında faydalanabilirsiniz bi araştır istersen...

cingibi dedi ki...

uğur düşüncen çok güzel inşallah istediğin/planladığın gibi bi seyahat olur ama ayrıntılı notlardan bizi mahrum etme :)

Selim Ugur dedi ki...

Selam Ugur,

Ben senin yerinde olsam direkt Guney Afrika'ya Dunya Kupasina giderdim.

Avrupa'da seni cok farkli bir ortam beklemeyecek, sport bar'lara giderseniz bir suru sarhosun yaninda mac seyredeceksin. Dev ekran kurulan public yerlere takilirsan keza yine ayni sekilde.

Ama amacim gezip ulke gormek dersen o baska tabii ki, ama dunya kupasinin heyecanini yerinde yasamak bambaska olur senin icin.

Related Posts with Thumbnails