Kayıp Aranıyor #2 || Ahmed Barusso - İlhan Özbay

Galatasaray'ın Roma'dan Barusso'yu kiraladığı haberini duyunca çok sevinmiştim. Ribery'den sonra ilk defa gelişime müsait, kalburüstü bir yabancı gelecekti Galatasaray'a. Yabancı oyuncuyu parlatıp satmak Galatasaray'ın asla beceremediği bir iştir, akılda kalan en son örnek Adrian Ilie galiba. Ilie'nin bile o günkü piyasa koşullarında ucuza verildiği söylenir.

Ancak Barusso bu beklentilere bir türlü yanıt vermedi, veremedi. Linderoth'un sakatlığında ön libero rotasyonu için alınan Ahmed Barusso'nun ciddi olarak çıktığı ilk sınav sağ bek olarak Kasımpaşa'ya karşıydı. Servet Çetin'den orta saha yaratmaya çalışıp Barusso'nun sağ bek oynadığı bir maçta Erhan Küçük'ün nefis frikik golüyle geriye düşünce maçı çeviremedi Galatasaray, fatura da Barusso'ya kesildi. Başka da bir hatırası yoktu Galatasaray'da Barusso'nun, bir de Leverkusen'e attığı penaltı golü var tabi.

Haldun Üstünel onun için "Beğendiğimiz, istediğimiz bir oyuncuydu ancak burada kalmayı hiç istemedi, aklı hep İtalya'daydı." demişti. Ancak 2. İtalya macerası ona pek yaramamış görünüyor. Galatasaray'dan sonra Siena'ya kiralamış Roma onu ancak orda da beklentileri pek karşılamış gibi görünmüyor. Serie A'da forma yüzü bile görebilmiş değil, sadece 3 dakika sahada kalabilmiş. Codrea-Galloppa-Kharja-Vergassola dörtlüsü genel olarak ilk 11'de çıkan orta saha oyuncuları, Coppola ve Jarolim de onları yedekleyen oyuncular görüntüsünde. Barusso kariyerine üst düzeyde devam etmek istiyorsa oynayacağı bir kulübe transfer olması şart, yoksa ismini 'kayıp oyuncular' konusundan başka yerde anmamız zor.Diğer bahsetmek istediğim oyuncu ise benim uzun süre takip ettiğim sonra birden kariyeri düşüşe geçen İlhan Özbay. Gaziantepspor'dayken üç büyükler için adı geçen, Türkiye'nin sayılı sağ bek oyuncularından biriydi. Daha sonra ne oldu bilmiyorum ama Erciyes'e gönderildi, bir sezon sonra da kulüple beraber küme düştü. Bülent Korkmaz'la yakalanan o efsane çıkışta tekrar etkileyici bir form grafiği tutturmuştu ancak yeterli olmamış olacak ki şu anda Bank Asya'da top koşturuyor. İsmini en son geçtiğimiz sezonun başında Maccabi Tel Aviv maçlarında duymuştum, yanlış hatırlamıyorsam bir golü de olması lazım Maccabi'ye.

Gerçekten merak ettiğim bir konu bu İlhan Özbay konusu. Beğendiğim oyunculardan biriydi o dönem, üç büyüklerin klasik sağ bek kısırlığına çözüm olabilecek oyunculardan biri olarak görüyordum onu. Bazı oyuncular vardır, zamanı gelince bir üst düzeye geçemezse hem oyun olarak hem motivasyon olarak geriye giderler. İlhan Özbay'ı bu şekilde değerlendirmek lazım. Uzun süredir izlemişliğim yok onu ama muhtemelen eski formundan uzaktır. Bilenler, izleyenler varsa bizi aydınlatsın...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

papaz dedi ki...

İlhan kaptandı Erciyes'de ancak para krizi yaşıyorlar. İlhan sanırım oyuncuların parasını istedi bu yüzden kadrodışı bırakıldı. Şu an kadrodışı. Zaten 2 sezondur gelişmiyor geri sayıyordu.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Geçen sezon müthiş maçlar oynadığını hatırlıyorum ben Erciyes'te

Ögeday Karabulut dedi ki...

İyi güzel de Adnan Sezgin de Barusso'nun takımla bir bütün olduğunu, hatta Sivasspor deplasmanına gidecek kafileye katılmak için yalvardığını söylemişti. Eğer oradan İtalya'ya kaçmayı planlamadıysa bu adamın kafası nasıl İtalya'da oluyor? Yöneticilerimizin ya oyuncudan haberi yok ya da birbirlerinden. Zaten Barusso'yu da Kalli bitirdi bana göre.

sembolist dedi ki...

İlhan Özbayın Türkiyenin en iyi sağbeklerinden biri olduğu su götürmez bir gerçek.. Ben kayseride yaşayan bir futbolsever olarak tepitlermi yazmak istyorum..Öncelikle Tolunay Kafkasa sıkça sorulurdu bi ara:''sağ kanatta problem olduğu halde neden erciyesli İlhanı Düşünmyorsunuz.'' Tolunyaın Cevabı çok ilginç:'' futbol dışı problemleri var.alamam onu''. Daha sonra uzun arşatrmalrdan sonra İlhanın büyük bir borç batağında olduğu gerçeği ortaya çıktı..

Related Posts with Thumbnails