Batuhan Karadeniz & Emre Özkan & Rıza Çalımbay

Dikkat çekici bir habere rastladım bugün. Ümit milli takımın stoperi Emre Özkan'ın ardından geçtiğimiz Bosna-Hersek maçıyla henüz 17 yaşında A milli takım düzeyinde forma giyen Batuhan Karadeniz Eskişehirspor'la anlaşmış. Bunda Rıza Çalımbay'ın Beşiktaşlı kimliğinin büyük payı var elbette. Oğuz Sabankay'la ilgili konuşurken Rıza Çalımbay'ın klasik 'kaşar Türk teknik direktörler klanı' özellikleri taşıdığını, onun için günü kurtarmanın her şeyden önemli olduğunu söylemiştik. Eskişehirspor'un bariz bir oyun kurucu eksiği olmasına rağmen Oğuz'a 1 dakika bile şans verilmemesi bunu açıkça gösteriyor bizlere. "Fizik olarak eksik" gibi bir klişeye sığınılabilir belki ama bu Oğuz'un son 15-20 dakikalarda bile süre alamamasının açıklaması bu olamaz. Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş deneyiminde de genç oyunculara forma şansı verme konusunda çekinceleri olduğunu hatırlamak zor değil.

Batuhan ve Emre'de bu kadar katı bir tavır takınmayacaktır Rıza Çalımbay, bu kesin. Türkiye'de kişiler görevde oldukları kulüplerden önce geçmişlerinde hizmet verdikleri "dört büyük" kulüpten birinin kimliğiyle kendini tanımladığı için görevli olduğu kulübün çıkarlarından bile önce aidiyet hissettiği kulübün çıkarlarına göre hareket ediyor bazı teknik direktörler. Burdaki eleştirim Beşiktaş, Galatasaray ya da Fenerbahçe'ye değil; sistemdeki bir arızayı tespit sadece. İşte bu noktada doğru olan bu geçiş sürecinde oyuncuları oynatacağından emin olduğun hocalara emanet etmek olmalıdır belki de. Oğuz özelinde yapılan hata buydu.

Emre'ye dönelim tekrar. Emre Özkan'ı ümit milli takımdaki bir-iki maç dışında izlemişliğim yok, onda da dikkatim başka oyuncularda olacak ki aklımda Emre'nin oyun karakteri adına pek bir anektod kalmamış. Kariyer gidişatını İbrahim Kaş'a benzettiğim bir oyuncu olarak gördüm hep Emre'yi; Beşiktaş'ta süre alamayan ancak milli takımlar seviyesinde dikkat çeken bir stoper. Eskişehir'de Beşiktaş'a oranla daha çok süre alabilir ancak ilk 11'i zorlayan bir oyuncu olabileceği konusunda şüphelerim var.

Batuhan A milli takım apoleti ve tanınırlığıyla süre alma konusunda daha az sıkıntısı olacak Emre'ye göre. Eskişehir forvetinde Youla'nın partneri olması sürpriz olmaz. Birbirini tamamlayan tipte oyuncular olmaları da bir başka avantaj. Eğer bu deneyimden başarıyla çıkarsa Sercan Yıldırım'la beraber büyük bir tabuyu yıkmış olacak Batuhan. Türkiye'de genç oyuncuların forma şansı bulması zor ama forvetseniz bu çok daha zor. Türk futbol tarihinin en başarılı forvet oyuncusu Hakan Şükür'ün çıkışı bile 22-23 yaşından sonra olmuştu. Milli takımın santraforu Semih Şentürk kendini yeni yeni kabul ettirebildi. Fatih Tekke ve Mehmet Yıldız gibi örneklere baktığımızda kendini ispatlama yaşı 26-27'leri bile buluyor. Bu yüzden Batuhan, Sercan gibi örnekler Türk futbolu adına önemli isimler. Onların başarılı olması bir çok oyuncunun da önünü açabilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

jose dedi ki...

Batuhan-Youla ıkılısı guzel ısler cıkarabılırler ıkıncı devre..

papaz dedi ki...

Batuhan'ı alacan sabahtan akşama kadar dövecen, sonra ıslatacan sabaha kadar dövecen.

Bu kadar müthiş özelliklere sahip bir oyuncunun aklının başına gelmesi lazım, ile Batuhan'a neden bu kadar kızgın olduğumu yazmanın vakti geldi. Yeteneklerini böyle harcayan bir çocuk tam dayaklık.

Related Posts with Thumbnails